N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP21: Quo Vadis, Aida?
KP21: Quo Vadis, Aida? (2020)
Žanras: Drama
Sukurta: Bosnija ir Hercegovina, Austrija, Rumunija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2021-04-30
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Bosnija, 1995-ųjų liepa. Aida dirba Jungtinių Tautų vertėja mažame Srebrenicos mieste. Serbų armijai užėmus miestą, jos vyras su dviem sūnumis atsiduria tarp tūkstančių žmonių, kurie prieglobstį ir pagalbą tikisi rasti JT stovykloje. Tiesiogiai bendraudama su derybininkais, Aida turi priėjimą prie nepaprastai slaptos ir svarbios informacijos. Kas matyti jos šeimos ir likusių miestelio gyventojų horizonte – išsigelbėjimas ar mirtis? Kokį žingsnį Aidai derėtų žengti? Tai filmas apie moterį, atsidūrusią vyrų karo žaidimų lauke.

„Nepaprastai jaudinantis ir įtemptas filmas. Nepamirštama pagrindinė herojė perteikia paralyžiuojantį karo siaubą ir tarsi priešnuodis veikiančią šeimos meilę, kuri pažadina neregėtą narsą. Balkanų karą išgyvenusi režisierė savo kūryboje nuolat grįžta prie šios temos ir primena: „Vien tik todėl, kad kai kurie dalykai atrodo neįsivaizduojami, nereiškia, kad jų negali nutikti.“ (Aistė Račaitytė)

Kalba: bosnių, anglų, olandų

Subtitrai: lietuvių, anglų (tik FC Vingis)

Režisierius: Jasmila Žbanić

Aktoriai: Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić