N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Kilpa
Petla (2020)
Žanras: Trileris
Sukurta: Lenkija
Platintojas: Kinostar Filmverleih GmbH
Kino teatruose nuo: 2020-09-25
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Lyg atsitiktinai susikerta policijos pareigūno Danieliaus (Antoni Królikowski) ir dviejų brolių dvynių iš Ukrainos keliai. Gavęs informacijos iš Ženios ir Alekso bei jų kontaktus su vietos pogrindinio pasaulio atstovais, jaunas policininkas skubiai paaukštinamas ir tampa Centrinio antikorupcijos biuro pareigūnu. Greitai, prisidengdamas policijos operacija, jis perima gerai žinomą viešnamį, ir pradeda šalinti savo konkurentus – Pakarpatės nusikaltėlius. Laikui bėgant, įgijęs vis daugiau įtakos, ir pasinėręs į ydingą žaidimą su gangsteriais ir savo viršininkais darbe, jis sukuria išskirtinę vietą, kur galima užsiimtu seksu su aukštos klasės prostitutėmis, visiškai garantuojant konfidencialumą. Tačiau iš tiesų visuose kambariuose sumontuotos slaptos kameros. Danielis ir dvyniai surenka kompromituojančią medžiagą apie svečius – žymius politikus, dvasininkus ir šou verslo atstovus, kad galėtų juos šantažuoti. Tačiau pakanka vos akimirkai atitraukti dėmesį, ir medžiotojas – Centrinis antikorupcijos biuras – virsta medžiojamuoju. Dabar jo nori abu – Lenkijos slaptoji tarnyba ir Rusijos žvalgyba.

Patryk Vega sugrįžta su savo mėgstamiausiu žanru – galingu policijos detektyvu, kuris pelnė jam žinomumą ir populiariausio Lenkijos režisieriaus statusą. Jo naujausias darbas, kuriame pasakojama apie „Służby specjalne“ (slaptąją tarnybą) ir ikoniškąjį „Pitbulį“, atskleidžia vadinamojo „Pakarpatės skandalo“ istoriją – sekso skandalo, kuriame dalyvavo slaptosios tarnybos darbuotojai, įžymybės, sportininkai, verslininkai, policijos pareigūnai, dvasininkai ir įžymūs politikai. Bekompromisinis vaizdas atskleidžia atvejo detales, šią bylą sudaro daugiau negu 160 tomų.

Filme vaidina Antoni Królikowski, kurį žiūrovai ir kritikai gyrė už jo vaidybą filme „Blogas vyrukas“, Katarzyna Warnke, Piotr Stramowski, broliai Marcin and Maciej Zacharzewski, Aleksandra Nowicka, Dagmara Kaźmierska, Henryk Talar, Tomasz Dedek ir Krystian Hołdak.

Filmas lenkų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Patryk Vega

Amžiaus cenzas: N-18