N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kopa
Dune (2021)
Žanras: Drama, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-09-17
Trukmė: 2h 35 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Pagal vieną garsiausių visų laikų fantastikos knygų – Frank‘o Herbert‘o „Kopą“ – sukurtas filmas pasakoja istoriją apie ypatingomis galiomis apdovanotą Polą Atreidą, kartu su visa savo kilminga gimine priverstą keliauti į tolimą, atšiaurią ir vieną pavojingiausių Visatoje dykumų planetą Arakį, dar vadinamą Kopa.

Nors atšiaurus gyvenimui, Arakis yra ypatinga planeta, kadangi tik joje yra išgaunama vertingiausia Visatos medžiaga, pažadinanti ypatingas žmogaus proto galias. Daugėjant intrigų dėl siekio valdyti šio neįkainojamo ištekliaus gavybą, Polas ir jo motina priversti iškeliauti pas fremenus – dykumose gyvenančius vietinius Arakio gyventojus. Prasideda Polo Atreido kelionė link to, kuo tapti jam lemta nuo pat gimimo: žmogumi, kuris pakeis ne tik savo giminės, bet viso Arakio bei visos Visatos istoriją.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Denis Villeneuve („Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“, „Atvykimas“, „Sicario: narkotikų karas“)

Vaidina: Timothée Chalamet („Mažosios moterys”), Rebecca Ferguson („Daktaras Miegas”, „Neįmanoma misija: atpildo diena”), Oscar Isaac („Žvaigždžių karai”), Josh Brolin („Keršytojai. Begalybės karas”), Stellan Skarsgård (HBO „Černobylis”, „Keršytojai: Altrono amžius”), Dave Bautista („Galaktikos sergėtojai”, „Keršytojai. Begalybės karas”), Stephen McKinley Henderson („Lady Bird”), Zendaya („Žmogus-voras: grįžimas namo”), David Dastmalchian („Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049”, „Tamsos riteris”), Chang Chen („Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas”), Sharon Duncan-Brewster („Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija”), Charlotte Rampling („Žudikų brolija”), Momoa („Akvamenas”, HBO „Sostų karai”), Javier Bardem („Šioje šalyje nėra vietos senukams” „007 operacija Skyfall”).

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.