Įvairaus amžiaus žiūrovams
Vasaros akcija vaikams: Drakono raitelis (dubliuotas)
Dragon Rider (dubbed) (2020)
Žanras: Animacija
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2020-10-23
Trukmė: 1h 31 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Milijonus vaikų visame pasaulyje sužavėjusi vokiečių rašytojos Kornelijos Funkės apysaka apie stebuklingą drakonų šalį keliauja į kino ekranus. Nuo spalio 23 dienos animacinė istorija - „Drakono raitelis“ nukels žiūrovus į fantastikos ir nuotykių kupiną istoriją, iš kurios nesinorės sugrįžti.

Jeigu galvojate, kad drakonai šiais laikais išnykę nuo žemės paviršiaus, jūs labai klystate. Jie gyvena tarp mūsų, kartais skraido aukštai danguje kartu su lėktuvais, nepastebėjote? Jie, kaip ir visi mes, turi svajonių ir tiki, kad kada nors suras savo protėvių šalį – gražųjį Dangaus pakraštį. Apie stebuklingą šalį mažajam drakonui Lungui, prasitarė vyriausias drakonas Kreivabarzdis. Nuo tada smalsusis drakoniukas apie nieką kitą galvoti negali! Jam būtinai reikia ją rasti! Sklinda gandai, jog netrukus į žalią drakonų slėnį ateis gyventi žmonės. Jie ims kirsti miškus, statyti namus, užvaldys ramią drakonų užuovėją, o tada… tada tikrai visi drakonai išnyks! Svajoklis Lungas, kartu su geriausia drauge kaukute Šelme ryžtasi neįtikėtinam žingsniui – surasti Dangaus pakraštį, tada sugrįšti ir skristi ten kartu su visais!

Bičiuliai nė nenumanė, kokia sunki užduotis jų laukia! Iš ko sužinoti į kurią pasaulio pusę skristi? Kur yra tas Dangaus pakraštys? Visai netikėtai jų kelyje pasitaiko – žmogus! Berniukas Benas. Nepatinka kaukutei Šelmei Benas, labai nepatinka! Juk žmonės visi be išimties blogi, per juos vienos bėdos! Bet gal jis gali padėti? Netrukus trijulė jau skrenda ant plačių Lungo pečių! Dieną, naktį, per dykumas, ledynus ir kalnus ieškodami atsakymų. Daugybė pagalbininkų sutinka bičiuliai savo kelyje, tačiau tikrąjį kelią į Dangaus pakraštį gali nurodyti tik širdis...

Niekas net įtarti negalėjo, kad bičiulių pėdomis seka žmogaus sukurtas galingasis drakonas Dilgius, kurio tikslas – sunaikinti visus drakonus! Jo tarnas mažytis Musiakojis, ramiai įsitaisęs Šelmės kuprinėje, girdi visas trijulės paslaptis ir slapčia perduoda jas Dilgiui, kuris jau čia pat...

Ar pavyks rasti bičiuliams Dangaus pakraštį? Ar išsipildys visų drakonų svajonė rasti tikruosius namus? Ar piktasis Dilgius pagaliau liks nugalėtas? O gal drakonai ir žmonės vėl taps draugais?

Kupina įtampos, išbandymų, išdavystės, stebuklų, paslapčių, draugystės ir senųjų legendų istorija - „Drakono raitelis“ kinuose nuo spalio 23 dienos.

Filmas dubliuotas lietuviškai, be subtitrų.

REŽISIERIUS: Tomer Eshed