N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Laisvasis Gajus
Free Guy (2021)
Žanras: Komedija, veiksmo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Vaidina: Ryan Reynolds
Kino teatruose nuo: 2021-08-13
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Paprastas bičas Gajus (aktorius Ryan‘as Reynolds‘as) gyvena paprasto bičo gyvenimą. Dirba nuobodų, nedaug kam suprantamą ir, turbūt, niekam nereikalingą darbą banke, kurį užpuolikai apiplėšinėja maždaug 17 kartų per dieną. Gajus kiekvieną kartą paklusniai krenta ant grindų kartu su savo geriausiu draugeliu, vardu Draugelis. Nei įprasta dienos rutina tapę užpuolimai, nei jo paties ar draugelio gyvenimai nesukelia jokių minčių apie tai, kad su pasauliu kažkas negerai.

Tokios mintys į Gajaus galvą užklysta tik jam sutikus paslaptingą merginą Molotovę (akt. Jodie Comer). Tuomet paaiškėja, kad visas Gajaus gyvenimas yra beprasmis; pasaulis, kuriame jis gyvena, yra sukurtas programuotojų; o pats vyrukas tėra antraplanis vaizdo žaidimo „Free City“ personažas. Priešingai Molotovei, Gajus netgi nėra avataras, kurį galėtų pasirinkti „Free City“ žaidėjai. Kitaip tariant – techniškai jis yra pirmame lygyje, kai tuo metu Molotovė (žaidėjo valdoma avatarė) jau yra pasiekusi 195 lygį.

Desperatiškai bandydamas sugromuliuoti visą naują informaciją ir tuo pačiu neišprotėti, Gajus sužino dar geresnę naujieną: pasirodo, žaidimo „Free City“ gamybą planuojama nutraukti. O tai reiškia, kad visas vyruko pažįstamas pasaulis – kad ir koks nuobodus – vieną dieną paprasčiausiai išnyks. Nors ir baimės pilnomis akimis, stresuojantis bei panikuojantis, Gajus nusprendžia, kad vis vien reikia kažką daryti. Niekieno nevaldomas antraeilis, statistinis žaidimo personažas pamažu užsuka tikrą nesusipratimų, beprotiškų nuotykių ir humoro uraganą.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Shawn Levy („Naktis muziejuje“ trilogija, „Naktinis pasimatymas“, „Praktikantai“, „Grūdintas plienas“, „Rožinė pantera“, „Septynios velniškai ilgos dienos“).

Vaidina: Ryan Reynolds, Channing Tatum, Taika Waititi, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Camille Kostek, Britne Oldford, Owen Burke.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.