N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Asas Maverikas
Top Gun: Maverick (2022)
Žanras: Veiksmo, drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Dukine Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-05-27
Trukmė: 2h 11 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1986-aisiais pasirodęs filmas „Asai“ („Top Gun“) tapo tikru savo laikmečio kino hitu, iki šių dienų išlaikančiu aukštas populiarumo pozicijas. Istorija apie maištingą prestižinės mokyklos auklėtinį, meistriškai valdantį naikintuvus bei netikėtai pamilstantį ugdymo įstaigos dėstytoją, į kino sales priviliojo milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Tuo metu kylančia kino žvaigžde laikytas aktorius Tom Cruise tapo geidžiamiausiu Holivudo jaunuoliu, o „Asai“ iki šiol laikomas vienu geriausių aktoriaus vaidmenų, leidusių jo karjerai iššauti aukštyn.

Apie kultinio filmo „Asai“ tęsinį „Asas Maverikas“ pirmąkart prabilta 2015-aisiais, tad gerbėjams reikėjo laukti viso net 35-erius metus, kad į kino ekranus sugrįžęs Maverikas primintų, kad mums visiems reikia tik greičio!

Būsimoje veiksmo dramoje „Asas Maverikas“ pagrindinį vaidmenį atliekančio aktoriaus Tom Cruise personažas priverstas sugrįžti į tarnybą po 30 metų pertraukos ir stoti akistaton su praeities šešėliais.

„Top Gun“ mokykloje, kurią pats kadaise baigė, Maverikas instruktuoja būsimus pilotus. Vienu iš jo mokinių pasirodo esąs Bredlis Bredšou (akt. Miles Teller) – tragiškai žuvusio Niko Bredšou sūnus, svajojantis skraidyti taip, kaip tai darė tikra legenda tapęs jo tėvas. Aktyvus jaunuolis nuolatos Maverikui primena prieš tris dešimtmečius įvykusią tragediją, kurią šis būtų linkęs jau užmiršti.

Tituluojamas laukiamiausia 2022-ųjų premjera, filmas „Asas Maverikas“ žada įspūdingas oro kovas, pavojingus manevrus, be žado paliekančius specialiuosius efektus ir fantastišką aktorių komandą.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Joseph Kosinski („Užmirštieji“, „Tronas: palikimas“, „Tramdantys ugnį“)

Vaidina: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Monica Barbaro, Jean Louisa Kelly, Lewis Pullman, Peter Mark Kendall