N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Juodoji našlė
Black Widow (2021)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-07-09
Trukmė: 2h 13 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Spragėsiai ir gėrimai salėje LEIDŽIAMI, o kaukių dėvėjimas REKOMENDUOJAMAS.

Toras. Geležinis žmogus. Kapitonas Amerika. Halkas. Žmogus-voras. Jie visi turėjo savo kilmės istorijas – dabar atėjo Juodosios našlės eilė.

Įvykiai filme vyks netrukus po „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“, bet prieš „Begalybės karą“, todėl tai bus paskutiniųjų Keršytojų filmų pratarmė, logiškai atsižvelgiant į tai, kas nutiko Natašai „Pabaigoje“.

Vos tik gimusi Juodoji našlė (dar žinoma Natalijos „Natašos“ Romanovos vardu) buvo perduota į KGB rankas, kurios prižiūrima tapo aukščiausios klasės šnipe. Vis dėlto SSRS subyrėjus, vyriausybė mėgino ją nužudyti. Praėjus 15 metų po Sovietų Sąjungos žlugimo, veiksmas persikelia į šių dienų Niujorką, kur ji yra laisvai samdoma operatyvinė darbuotoja.

Filmas „Juodoji našlė“ pradeda ketvirtąjį „Marvel“ kino visatos etapą, kuriame Scarlett Johansson herojė Nataša Romanova yra pasimetusi bei palaužta, ir tik kovoje su nauju piktadariu galės atrasti tikrąją save.

Natašos surogatinės sesers vaidmenį atlieka Florence Pugh, o Rachel Weisz pasirodys kaip superšnipų mokymo įstaigos, kurioje Romanoff ir išmoko savo amato, vadovė. Filme taip pat išvysime Kapitono Amerikos sovietinį atitikmenį – Raudonąjį sargybinį, kurio vaidmenį atlieka David Harbour.

Ketvirtąjį „Marvel“ kino visatos etapą pradėsiančio filmo vairas patikėtas režisierei Cate Shortland, geriausiai žinomai už moterų vedamus filmus „Lorė“ bei „Berlyno sindromas“, kuri taps pirmąja moterimi be kitų pagalbos režisuojanti kino studijos „Marvel“ pilnametražį filmą.

„Juodoji našlė“ – pirmasis „Marvel“ filmas, kurį parašė ir režisavo vien tik moterys – tarsi gulbės giesmė, padės atsisveikinti su milijonus gerbėjų visame pasaulyje turinčia heroje.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Cate Shortland („Salto Mortale“, „Lorė“, „Berlyno sindromas“)

Vaidina: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt, O-T Fagbenle, Ray Winstone, Michelle Lee, Yolanda Lynes, Olivier Richters