N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Mirtis palauks
No Time to Die (2021)
Žanras: Veiksmo, trileris, nuotykių
Sukurta: Didžioji Britanija, JAV
Platintojas: Dukine Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-10-01
Trukmė: 2h 43 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Jubiliejinis, 25-asis bondiados filmas pasakoja apie įvykius, praėjus penkeriems metams po Ernsto Stavro Blofeldo sugavimo ir pasodinimo į kalėjimą. Ypatingasis Didžiosios Britanijos vyriausybės agentas Džeimsas Bondas (penktasis, paskutinis aktoriaus Daniel Craig agento 007 vaidmuo) mėgaujasi užtarnautu poilsiu. Tačiau net jei Bondas ir paliko praeitį, praeitis dar nepaliko jo.

Sulaukęs netikėto CŽV kolegos ir bičiulio Felikso Leiterio (akt. Jeffrey Wright) skambučio, agentas 007 susitaria susitikti, nors nujaučia, kad geruoju tai nesibaigs. Ir išties – Feliksas jo paprašo pagalbos išsiaiškinant, kur, kaip ir kokiomis aplinkybėmis dingo mokslininkas bei išradėjas Valdo Obručevas. Negalėdamas atsakyti draugui, Bondas ima sekti dingusiojo pėdsakais ir labai greitai praeitis jį pasiveja.

Pirmiausia, suprasdamas, kad vien savo jėgomis užduoties neįvykdys, Bondas susitinka su Manipeni (akt. Naomie Harris) ir Q (Ben Whishaw). Netrukus susipažįsta su jį vyriausybės žvalgyboje pakeitusia agente Nomi (akt. Lashana Lynch), tada neišvengiamai susiduria su savo viršininku M (Ralph Fiennes), o galiausiai praranda amą, kuomet prieš jį išdygsta pastaruosius metus nesėkmingai bandyta pamiršti moteris – Madleina Svan (Léa Seydoux).

Su senų ir naujų pažįstamų pagalba sekdamas dingusio mokslininko pėdsakais, netrukus Bondas supras, kad aptiko naują grandiozinį sąmokslą, kuris, jei jį pavyks įgyvendinti, pražudys milijonus žmonių. Norėdamas užkirsti tam kelią, Bondas bus priverstas kreiptis pagalbos į savo paties sugautą Blofeldą (Christoph Waltz) ir galų gale asmeniškai susitiks su naujuoju ir iki šiol pavojingiausiu savo priešu – paslaptinguoju Safinu (aktorius Rami Malek).

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Cary Joji Fukunaga („Nežinomos šalies žvėrys“, „Džeinė Eir“, „Bevardžiai“, TV serialas „Tikras detektyvas“ (True Detective).

Scenarijus: Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge, Ian Fleming

Vaidina: Daniel Craig, Ana de Armas, Rami Malek, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Rory Kinnear, Lashana Lynch, Dali Benssalah, Billy Magnussen

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.