N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
M-1 Plius kino premjera: Rocketman
M-1 Plius premiere: Rocketman (2019)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: Didžioji Britanija, JAV
Platintojas: NCG Distribution
Kino teatruose nuo: 2019-06-05
Trukmė: 2h 01 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kultinės Elton John dainos garbei pavadintas filmas „Rocketman“ nušvies berniuku iš niekur buvusio Reginaldo Dwighto kelionę muzikos Olimpo link ir virsmą pasaulinio lygio žvaigžde – Eltonu Johnu. Būsima superžvaigždė ir pop muzikos ikona užaugo darbininkų šeimoje mažame Anglijos miestelyje, tad vargu ar kas galėjo pagalvoti, jog drovus, raudonplaukis ir apkūnus vaikis vieną dieną taps muzikine sensacija. Karališkoji muzikos akademija, įspūdingi koncertai, ekscentriškas elgesys, netradicinė seksualinė orientacija, depresija ir narkotikai – „Rocketman“ žada drąsų ir atvirą žvilgsnį į E. Johno gyvenimą.

Daugiau nei 300 mln. įrašų pardavęs 72-ejų kompozitorius, atlikėjas ir pianistas Elton John, šiandien yra laikomas glam rock pradininku, soft rock vystymuisi spyrį suteikusiu žmogumi bei vienu iš ryškiausių XXI a. muzikantų. Per penkis dešimtmečius trunkančią karjerą vyras pardavė daugiau albumų negu bet kuri kita britų muzikos žvaigždė ir žurnalo Rolling Stone sudarytame iškiliausių visų laikų muzikos atlikėjų sąraše užima 49-ąją vietą.

Birželio 7-ąją Lietuvoje startuosiantį filmą „Rocketman“ režisuoti ėmėsi bohemietės, režisierės Dalios Ibelhauptaitės sutuoktinis, režisierius Dexteris Fletcheris, „Rocketman“ pavertęs pirmuoju miuziklu kino istorijoje, gavusiu griežčiausią amžiaus cenzą, tad miuziklams įprastą romantiką čia keičia seksas, narkotikai ir rokenrolas. Filmą prodiusavo pats seras Eltonas Johnas, o kino ekrane sušmėžuos tokie garsūs aktoriai kaip Bryce Dallas Howard, Richard Madden ir Jamie Bell.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: Dexter Fletcher

Scenarijus: Lee Hall

Vaidina: Taron Egerton, Bryce Dallas Howard, Richard Madden, Jamie Bell, Tate Donovan