N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Mergina voratinklyje
Girl in the Spider's Web (2018)
Žanras: Drama, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-11-09
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Pasaulinės sensacijos „Mergina su drakono tatuiruote“ tęsinys – kvapą gniaužiantis trileris „Mergina voratinklyje“.

Apie nusikaltimus rašęs Švedijos žurnalistas Stieg‘as Larsson‘as netikėtai mirė nuo infarkto 2004 m., būdamas penkiasdešimties. Tik po jo mirties pasaulis sužinojo apie kitą S. Larsson‘o talentą – rašytojo. Jo detektyvų trilogija „Millenium“ tapo pasauline sensacija ir iki šiol yra parduota didesniu nei 80 milijonų kopijų tiražu. 2015-aisiais populiariąją seriją pratęsė kitas švedų žurnalistas ir rašytojas David‘as Lagercrantz‘as. Naujoji juosta pastatyta pagal pirmąjį D. Lagercrantz‘o ir ketvirtą „Millenium“ serijos romaną.

Talentingoji hakerė ir silpnųjų gynėja Lisbet Salander (ją vaidina seriale „Karūna“ išgarsėjusi britė Claire Foy) dienas leidžia padėdama prievartą patyrusioms moterims ir, žinoma, nuolat tobulindama savo kompiuterinės įsilaužėlės talentą. Ieškodama žmogaus iš savo praeities, Lisbet susiduria su paslaptinga „Voro bendruomene“, o kompiuteriniai pėdsakai ją nuveda į Nacionalinės Saugumo agentūros serverius. Žinoma, jos veikla nelieka nepastebėta ir ramiam merginos gyvenimui pogrindyje iškyla grėsmė.

Paslaptingosios „Voro bendruomenės“ pėdsakas šmėkšteli ir žurnalisto Mikaelio Blomkvisto (jį įkūnija neseniai biografiniame filme „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“ sublizgėjęs švedas Sverrir‘as Gudnason‘as) gyvenime. Jam paskambina senas Lisbet pažįstamas, IT sistemų specialistas bei mokslininkas Francas Bolderis. Išsigandęs dėl savo saugumo, mokslininkas prašo Blomkvistą susitikti, tačiau šiam susitikimui nelemta įvykti: mokslininkas nušaunamas.

Aplinkybių vėl suvesti draugėn, talentinga hakerė ir žurnalistas ima narplioti sudėtingą ir mirtinai pavojingą šnipų, nusikaltėlių, kompiuterių genijų ir korumpuotų valdžios atstovų supintą voratinklį. Naujas trileris apie Lisbet Salander ir Mikaelį Blomkvistą „Mergina voratinklyje“ į Lietuvą atkeliauja lapkričio 9 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Fede Alvarez

Vaidina: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Vicky Krieps, Lakeith Stanfield