Įvairaus amžiaus žiūrovams
Kaip prisijaukinti slibiną 3 (dubliuotas)
How to Train Your Dragon: The Hidden World (dubbed) (2019)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Dukine Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-08
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Kadaise vikingus įtikinęs, jog slibinai – puikūs bendražygiai, kurių negalima medžioti, šiandien Žagsulys valdo Berko salą, kur taikiai sugyvena slibinai ir vikingai. Vieną dieną Bedantis, paskutinysis žinomas Nakties Siuto rūšies atstovas, sutinka Dienos siutą – neprijaukintą ir nesugaunamą slibinę. Baikšti, žmonėmis nepasitikinti patelė tampa Žagsulio ir Bedančio gyvenimus keičiančiu atradimu, tačiau jau netrukus vikingams užtraukia mirtiną pavojų. Į salą atvyksta negailestingas slibinų medžiotojas Bjaurybė, siekiantis ne tik sunaikinti vikingų idilę, tačiau ir amžiams sutrypti jų apgyvendintus kaimus. Bandydami išsaugoti tai, vardan ko kovojo ir ką sukūrė, Žagsulys ir Bedantis palieka gimtuosius namus, leisdamiesi ieškoti paslaptingo pasaulio, iki šiol egzistavusio tik protėvių mituose. Ar vieta, galinti išgelbėti tai, ką jiedu brangina, iš tiesų egzistuoja? O galbūt tai – tik dar viena vikingų legenda? Ar namus palikę draugai sugebės sustabdyti Bjaurybę ir apsaugoti jo medžiojamus slibinus?

„Kaip prisijaukinti slibiną“ – kultinėmis britų rašytojos Cressida Cowell knygelėmis vaikams paremti filmai. 2003-aisiais parašiusi pirmąją serijos knygą, moteris gerbėjams iš viso padovanojo 12 kūrinių, nušviečiančių vikingų ir slibinų istorijas. Pardavusi daugiau kaip 7 milijonus knygų visame pasaulyje, C. Cowell tapo viena garsiausių XXI a. vaikų rašytojų. 2010-aisiais kinus ekranus išvydo pirmoji knygos ekranizacija – net dvi Oskaro nominacijas pelnęs filmas „Kaip prisijaukinti slibiną“. Po ketverių metų režisierius Dean DeBlois gerbėjams padovanojo antrąjį filmą, pelniusį dar vieną Oskaro nominaciją, o šiemet pristato trečiąją dalį, jo paties nuomone, „visa galva pranoksiančią pirmąsias dvi“.

Ši filmo versija bus rodoma 2D formatu, dubliuota lietuviškai ir be subtitrų.

Režisierius: Dean DeBlois

Scenarijus: Cressida Cowel, Dean DeBlois

Lietuviškai įgarsina: Severija Janušauskaitė, Daumantas Ciunis, Agnė Kaktaitė, Arvydas Dapšys, Džiugas Siaurusaitis, Gytis Balčiūnas, Tomas Rinkūnas, Paulius Ignatavičius