N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Trys stendai prie Ebingo, Misūryje
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Žanras: Drama, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-02-02
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

7-iems Oskarams nominuotas ir 4-iais Auksiniais gaubliais apdovanotas naujausias pripažinto kino meistro Martino McDonagho šedevras „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ visame pasaulyje sukėlė tikrą ovacijų audrą!

Istorija skaudi, bet, rodos, visai paprasta: gedinčios moters netekties gedulą apsunkina vangūs valdžios atstovai. Tačiau tai – tik šydas, slepiantis iki deimanto žvilgesio nugludintą pasakojimą, kuris prikausto prie ekrano ir dėmesį išlaiko iki pat paskutinės sekundės; tarsi saldainis, kuris burnoje tirpsta ir lydosi netikėtais skoniais ir atspalviais... Mėgaujiesi kiekvienu kąsneliu, ir nori pakartoti.

Praėjus net septyniems mėnesiams nuo dukters tragiškos mirties, Mildred Hayes (akt. Frances McDormand) vis dar neturi atsakymo į klausimą, kas gi nuskriaudė jos mylimą vaiką. Mergina buvo žiauriai nužudyta, tačiau jos užpuolikas ne tik nenubaustas, bet net ir nerastas.

Trūkus kantrybei ir pavargusi laukti apatiškos policijos veiksmų, moteris šiems duoda „subtilią“ užuominą – miestelyje nusiperka tris didžiulius reklaminius stendus. Ant ryškiai raudonų, iš tolo šviečiančių iškabų moteris didžiulėmis raidėmis kreipiasi į policijos vadą su klausimų „kaip čia taip yra, kad žudikas vis dar nerastas?“

Netradicinėmis iškabomis susidomi ne tik miestelio gyventojai, bet ir televizijos reporteriai. Policijos pareigūnai raudonuoja, o Mildred narsiai pareiškia, kad tai – tik pradžia.

Kova tarp įsiutusios motinos ir tingių policininkų prasideda ir tikėtis galima bet ko.

Filmo režisierius – „Oskaro“ laureatas Martinas McDonaghas, anksčiau sukūręs komiškus trilerius „Septyni psichopatai“ ir „Reikalai Briugėje“. Jo dėmesio centre – visuomenei nepatogūs, keiksmažodžių nevengiantys ir tabu neturintys personažai. Būtent tokia yra ir pagrindinė filmo „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ herojė Mildred, kurią meistriškai suvaidino dar viena „Oskaro“ laureatė Frances McDormand.

Komiškoje dramoje taip pat vaidina Woody Harrelsonas, Samas Rockwellas, Abbie Cornish, Lucas Hedges, Calebas Landry Jonesas, Samantha Weaving ir kiti.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Martin McDonagh („Septyni psichopatai“, „Reikalai Briugėje“)

Vaidina: Francis McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges, Zeljko Ivanek, Caleb Landry Jones, Clarke Peters, Samantha Weaving, John Hawkes, Peter Dinklage