N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Vėjų upė
Wind River (2017)
Žanras: Trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: NCG Distribution
Kino teatruose nuo: 2017-08-04
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Patyręs medžiotojas Koris (akt. Jeremy Renner) atokaus rezervato „Vėjų upė“ teritorijoje aptinka žiauriai nužudytos indėnės lavoną. Netikėtas radinys sudomina ne tik vietines policijos pajėgas, tačiau ir FTB, tirti nusikaltimo atsiuntusius agentę Džeinę Baner (akt. Elizabeth Olsen). Eidama nusikaltėlio pėdsakais, nepatyrusi moteris vis labiau rizikuoja gyvybe ir netrunka patekti į paslapčių, intrigų ir kruvinų susirėmimų verpetą jai svetimose laukinėse žemėse. Jusdamas ryšį su indėnų rezervatą sukrėtusiu nusikaltimu, į pagalbą Džeinei stoja Koris, tačiau ar du žmonės yra pajėgūs kovoti su nusikaltėliu, kurio jiedu negali aptikti?

Filmų „Sicario: narkotikų karas“ (angl. „Sicario“, 2015) ir „Bet kokia kaina“ (angl. „Hell or Hight Water“, 2016) scenaristas Taylor Sheridan vos antrąjį savo režisuotą filmą „Vėjų upė“ pristatė dviejuose labiausiai vertinamuose kino festivaliuose – sėkmingai pasirodęs Sundance kino festivalyje gegužę režisierius atvyko į Kanus ir festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“ pelnė pagrindinį apdovanojimą už geriausią režisūrą.

Anot kino kritikų, šiame kvapą gniaužiančiame įtempto siužeto trileryje, aktoriai Jeremy Renner ir Elizabeth Olsen atliko geriausius savo karjeros vaidmenis, už kuriuos jiems prognozuojama Oskaro nominacija. Pats režisierius šį filmą vadina geriausiu ir asmeniškiausiu savo kūriniu, kalbančiu apie gyvenimo sunkumus, visuomenės susiskaldymą ir tėvų-vaikų santykius.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Taylor Sheridan

Vaidina: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen