N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Karalius Artūras. Kalavijo legenda 3D
King Arthur. Legend of the Sword 3D (2017)
Žanras: Veiksmo, nuotykių
Sukurta: Didžioji Britanija, Australija, JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-05-12
Trukmė: 2h 06 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Žavingasis britų kino chuliganas Guy Ritchie („Šerlokas Holmsas“, „Vagišiai“, „Stok, lok arba šauk“) sugrįžta! Ir šįkart imasi istorinės temos – karaliaus Artūro legendos. Tačiau net ir istorinį epą režisierius pasakoja savaip – dinamiškai, įžūliai ir nenuobodžiai.

Jaunasis Artūras (aktorius Charlie‘is Hunnam‘as) net nenutuokia apie savo karališką kilmę, kol vieną dieną prisiliečia prie užburtojo Ekskaliburo. Legenda byloja, kad akmenyje įkalintą kardą ištraukti gali tik karalius. Artūrui pavyksta. Prie vaikino ima burtis piktojo valdovo Vortigerno (akt. Jude‘as Law) nukamuoti žmonės. Sukilimo nuojauta atkreipia Vortigerno, kažkada nužudžiusio Artūro tėvus ir užgrobusio sostą, dėmesį. Jaunąjį Artūrą užgriūva atsakomybės našta. Ar jis sugebės įrodyti, kad yra vertas karaliaus sosto?

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais ir 3D formatu.

Režisierius: Guy Ritchie

Vaidina: Charlie Hunnam (serialas „Anarchijos vaikai“, „Ugnies žiedas”, „Purpurinė kalva”), Jude Law („Šerlokas Holmsas“, „Šaltasis kalnas”, „Talentingasis misteris Riplis”), Astrid Bergès-Frisbey („Karibų piratai: ant keistų bangų”), Djimon Hounsou („Greiti ir įsiutę 7”, „Kruvinasis deimantas”), Aidan Gillen („Sostų karai”), Eric Bana („Žvaigždžių kelias”).