N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Absoliutus blogis: pabaiga 3D
Resident Evil: The Final Chapter 3D (2016)
Žanras: Veiksmo, siaubo, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-02-03
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

„Absoliutus blogis: Pabaiga“. Paskutinėje sagos dalyje žmonijos likučiai kyla į žūtbūtinę kovą.

Nuo pirmosios „Absoliutaus blogio“ dalies pasirodymo kinuose praėjo jau penkiolika metų. Pagal populiarų kompanijos „Capcom“ to paties pavadinimo vaizdo žaidimą 2002 m. sukurtas filmas tapo vienu pirmųjų pavyzdžių, kaip kompiuterinis žaidimas virsta ne mažiau populiaria kino juosta. Milos Jovovich įkūnytos pagrindinės serijos herojės Alisos nuotykiai, papasakoti penkiuose filmuose, kino teatruose surinko daugiau nei milijardą dolerių ir tapo visų laikų sėkmingiausia kompiuterinio žaidimo ekranizacija.

Šeštoji – ir paskutinė – filmų serijos dalis prasideda praėjus porai savaičių nuo penktosios dalies („Absoliutus blogis: Atpildas“) pabaigos. Vašingtone susitelkę žmonijos likučiai ruošiasi paskutinei kovai su besiartinančia zombių ir naujai išvestų padarų-mutantų armija. Nelygių jėgų akivaizdoje Alisa sužino sukrečiančią naujieną: jos amžinasis priešas – korporacija „Umbrella“ – sugebėjo pagaminti viruso priešnuodį, kuris galėtų išgelbėti žmonijos likučius ir pakeisti istoriją. Suprasdama, kad tai – paskutinė viltis, Alisa ryžtasi keliauti ten, kur viskas prasidėjo: į Rakuno miestą, kur įsikūrusi pagrindinė „Umbrella“ būstinė.

Zombių ir mutantų armijai vis labiau spaudžiant paskutiniuosius žmones Vašingtone, Alisa puola į beprotiškas lenktynes su laiku. Prie merginos prisijungia keletas senų bičiulių ir netikėtas naujas sąjungininkas. Nors ir menkomis pajėgomis, tačiau su didžiuliu ryžtu Alisa ir jos draugai padarys viską, kad sugriautų „Umbrella“ planus ir išgelbėtų žmoniją.

„Absoliutus blogis: Pabaiga“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus vasario 3 dieną.

Ši filmo versija bus rodoma anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Paul W.S. Anderson

Vaidina: Milla Jovovich, Ali Larter, Iain Glen, Ruby Rose