N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Florence
Florence Foster Jenkins (2016)
Žanras: Drama, biografinis, komedija / Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Prioro pramogos, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-08-12
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Turtinga paveldėtoja ir Niujorko aukštuomenės dama Florence Foster Jenkins (1868-1944) visą gyvenimą svajojo tapti operos soliste. Moteris buvo įsitikinusi, kad yra apdovanota neeiliniu talentu, tačiau iš tikrųjų buvo priešingai – jei „X faktorius“ būtų vykęs prieš šimtą metų, S. Cowell‘as „kniaukiančia kate“ būtų išvadinęs būtent šią dainininkę.

Pagal tikrą istoriją sukurtoje komedijoje pasakojamas Florence (aktorė Meryl Streep) kelias į šlovę, kuriuo ji ėjo nepaisydama jokių kliūčių, aplinkybių ir trukdžių. Kritiką moteris nurašydavo „jos nekenčiantiems konkurentams“, o pašaipas ir juoką priimdavo kaip susižavėjimo ir džiaugsmo ženklą. Tapus pajuokos objektu Florence populiarumas taip išaugo, kad ji buvo pakviesta koncertuoti į prestižinę Karnegio salę daugiau nei 3000 žiūrovų.

Vaidina: Meryl Streep („Roko karalienė“, „Gilyn į mišką“, „Pabandom iš naujo“, „Geležinė ledi“), Hugh Grant („Šnipas iš U.N.C.L.E.“, „Debesų žemėlapis“, „Bridžitos Džouns denoraštis 1 – 2“, „Tegyvuoja meilė“, „Įsimylėti per dvi savaites“), Simon Helberg („Rimtas vyrukas“, „Yvanas visagalis“, „Labos nakties ir sėkmės“, „Pelenės istorija“)