N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Italų kino festivalis: Aš ir ji
Io e lei (2015)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: Italija
Platintojas: Italų kultūros institutas
Kino teatruose nuo: 2016-05-14
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Federika ir Marina jau ne vienerius metus gyvena kartu. Jų likimai labai skirtingi, charakteriai ir gyvenimo būdas taip pat, jos myli viena kitą ir pykstasi kaip visos pasaulio poros. Vis dėlto jų meilės istorija pasiekia lūžio tašką. Kaip tik tada, kai Marinai atrodo, kad jų poros santykiai stabilūs, Federika, užgriuvus netikėtiems įvykiams, išgyvena krizę. Ir ima kelti sau klausimus. Su kuo norėtų dalytis savo gyvenimu? Ką ji iš tiesų myli? Kas ji pati yra? Tai komedija apie tikrą, aistringą, kasdienę ir dvejonių kupiną meilę, kurioje laimi tik tas, kas moka pakovoti už savo laimę. Bet tik jei prieš tai išsiaiškina, kurioje gyvenimo kelio atkarpoje yra.

Režisierė: Maria Sole Tognazzi

Scenarijaus autoriai: Ivan Cotroneo, Francesca Marciano, Maria Sole Tognazzi

Operatorius: Arnaldo Catinari

Montuotojas: Walter Fasano

Dailininkas statytojas: Roberto De Angelis

Muzika: Gabriele Roberto

Prodiuseriai: Nicola Giuliano, Francesca Cima („Indigo Film“).

Vaidina: Margherita Buy (Federika), Sabrina Ferilli (Marina), Fausto Maria Sciarappa (Markas), Alessia Barela (Kamila), Domenico Diele (Bernardas), Antonio Zavatteri, Anna Bellato, Massimiliano Gallo, Ennio Fantastichini

********************

Apie režisierę:

Maria Sole Tognazzi (g. 1971 m. Romoje) pradeda karjerą kine kaip asistentė, o vėliau dirba režisieriaus padėjėja. Tuo pačiu metu ima kurti muzikinius vaizdo klipus (dainininkams Sergio Cammariere, Carmen Consoli, Neffa, Paola Turci). Maždaug dešimt metų dirba režisieriaus asistente ir pirmąja režisieriaus padėjėja įvairiuose kino filmuose. Jos darbas „Ir aš ten buvau“ (C’ero anch’io) laimi Italijos Auksinį gaublį (Globo d’oro) kaip geriausias trumpametražis filmas. Jos pirmasis pilnojo metražo filmas „Netolima ateitis“ (Passato prossimo) patenka tarp „David di Donatello“ nominantų ir laimi „Nastro d’argento“ bei Italijos Auksinio gaublio apdovanojimus už geriausią režisūrinį debiutą. Filmas „Vyras, kuris myli“ (L'uomo che ama), kuriame vaidina Pierfrancesco Favino, Monica Bellucci ir Ksenia Rappoport, atidaro 2008 m. Romos kino festivalį. Filmas „Mano tėvo portretas“ (Ritratto di mio padre) nominuotas „David di Donatello“ apdovanojimui, laimi „Nastro d’argento“ apdovanojimą dokumentinių filmų kategorijoje. Filmas „Keliauju viena“ (Viaggio sola) nominuotas penkioms „David di Donatello“ statulėlėms ir šešiems „Nastro d’argento“ apdovanojimams. Laimi „David di Donatello“ bei „Ciak d’Oro 2013“ apdovanojimus geriausios aktorės kategorijoje (Margherita Buy), taip pat „Nastro d’argento 2013“ už geriausią komediją.