N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Išvarymas 2
The Conjuring 2 (2016)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-06-10
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

2013 metais pasirodžiusio, išradingai gąsdinusio ir vienu žiūrimiausių visų laikų siaubo filmu tapusio „Išvarymo“ režisierius, neabejotinas siaubo žanro maestro James Wan’as pristato dar vieną šiurpą keliančią tikrą demono išvarymo istoriją, kuri pasak realiai gyvenime egzistavusių demonologų Edo ir Loreinos Warrenų (moteris tebėra gyva), yra vienas kraupiausių paranormalių apraiškų atvejų jų ilgalaikėje praktikoje tiriant bei išvarant piktąsias dvasias.

Naujajame filme paranormalių reiškinių ekspertai ir pagarsėję egzorcizmo profesionalai Edas ir Loreina Vorenai (juos, kaip ir pirmoje dalyje, įkūnija aktoriai Vera Farmiga ir Patrick‘as Wilson‘as) vienišos keturių vaikų motinos kvietimu keliauja į Angliją, kur šiauriniame Londono priemiestyje Enfilde įsikūrusios šeimos namuose ima dėtis keisti, nepaaiškinami ir baugūs dalykai. Du iš keturių vaikų – 11 ir 13 metų sesutės – ima girdėti balsus, verčiančius skaudinti aplinkinius, namuose ima judėti baldai ir kiti daiktai, girdisi bauginantys garsai, o netrukus mergaitėms ima rodytis iš kito pasaulio atklydusios ir toli gražu ne draugiškai nusiteikusios šmėklos. Vienintelė šeimos viltis – kad Varenai sugebės jiems padėti.

Režisierius: James Wan („Išvarymas”, „Tūnąs tamsoje”, „Pjūklas”, „Greiti ir įsiutę 7”)

Scenarijus: Chad Hayes ir Carey W. Hayes („Išvarymas”, „10 biblijos prakeiksmų”, „Vaško namai”), James Wan

Vaidina: Patrick Wilson („Išvarymas”, „Tūnąs tamsoje”), Vera Farmiga („Išvarymas”, „Viskas ore!”), Franka Potente („Bornas. Sunaikinta tapatybė”, „Bėk, Lola, bėk”), McBurney („Neimanoma misija: slaptoji tauta”)