N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP16: Ponas Gaga
KP16: Mr. Gaga (2015)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Izraelis, Švedija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

PROGRAMA: DOKUMENTIKA / DOCUMENTARIES

Režisierius (-iai) / Director(s): Tomer Heymann

Kalba / Language: anglų, hebrajų / English, Hebrew

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Scenarijaus autorius (-iai) / Screenwriter(s): Tomer Heymann

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Ohad Naharin

Operatorius (-iai) / Cinematographer(s): Itai Raziel

Montažas / Editor(s): Ido Mochrik, Alon Greenberg, Ron Omer

Prodiuseris (-iai) / Producer(s): Barak Heymann

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Heymann Brothers Films

Kopijos tiekėjas / Print Source: Heymann Brothers Films

Aprašymas

„Gaga“ yra vieno genialiausių choreografų Ohado Naharino sugalvota unikali šokio judesių kalba. Ji ne tik turi gydomųjų galių, bet ir įkvepia iš naujo atrasti savo kūno galimybes, suteikia neįtikėtino lankstumo, lavina ištvermę, išlaisvina vaizduotę ir jusles. Ekscentriškas Ohado Naharino požiūris į profesiją stipriai prisidėjo prie modernaus šokio tobulėjimo per pastaruosius dešimtmečius. Šokio guru vadovaujamose trupėse subręsta ir užauga pasaulinės modernaus šokio žvaigždės. Režisierius Tomeras Heymannas pažįsta Ohadą Nahariną daugiau nei 20 metų ir filmuotis įkalbinėjo bent kelis kartus, tačiau griežtasis choreografas kameras į savo gyvenimą įsileido tik prieš 8 metus. Režisierius taip pat kalbino choreografo artimiausius draugus, tėvus, kolegas, bendražygius, trupės šokėjus ir gerbėjus (viena iš jų – aktorė Natalie Portman).

„Įspūdingų spektaklių pasirodymais paįvairintame filme išvysime, kaip atsiskleidė po studijų JAV į Izraelį grįžęs Ohadas Naharinas ir kaip jam pavyko Batshevos šokio trupę nuvesti ant geidžiamiausių viso pasaulio šokių kolektyvų pjedestalo. Originalumu garsėjantis choreografas teigia, kad sunkiausiomis akimirkomis tereikia ištarti frazę „gabalėlis pyrago“. (E. Pukšta)

Režisierius

Tomer Heymann (gim. 1970 m. Kfar Jedidoje, Izraelyje).

Filmografija: „Juokis, kol pradėsiu verkti“ (2000, trumpametražis dok. f.), „Tai mane šiek tiek baugina“ (2001, dok. f.), „Suknista Avivo karta“ (2003, dok. f.), „Tiltas per Vadį“ (2006, dok. f.), „Popierinės lėlės“ (2006, dok. f.), „Juoda ant balto“ (2007, dok. f.), „Neryšku“ (2007, dok. f.), „Nušoviau savo meilę“ (2010, dok. f.), „Karalienė be karūnos“ (2011, dok. f.), „Aliza“ (2014, dok. f.), „Ponas Gaga“ (2015, dok. f., „Kino pavasaris“).