N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP16: Jungtinės meilės valstijos
KP16: Zjednoczone Stany Miłości / United States of Love (2016)
Žanras: Baltijos žvilgsnis
Sukurta: Lenkija, Švedija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

PROGRAMA: BALTIJOS ŽVILGSNIS / BALTIC GAZE

Režisierius (-iai) / Director(s): Tomasz Wasilewski

Kalba / Language: lenkų / Polish

Subtitrai / Subtitles: anglų, lietuvių / English, Lithuanian

Scenarijaus autorius (-iai) / Screenwriter(s): Tomasz Wasilewski

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Magdalena Cielecka, Marta Nieradkiewicz, Dorota Kolak, Julia Kijowska, Andrzej Chyra, Lukasz Simlat, Tomek Tyndyk

Operatorius (-iai) / Cinematographer(s): Oleg Mutu

Montažas / Editor(s): Beata Walentowska

Prodiuseris (-iai) / Producer(s): Piotr Kobus, Agnieszka Drewno

Pardavimo agentas / International Sales Agent: New Europe Film Sales

Kopijos tiekėjas / Print Source: New Europe Film Sales

Aprašymas

1990-ieji. Lenkija. Šalyje pučia radikalių ir optimistinių permainų vėjai. Pirmieji laisvės metai paskleidžia visuotinę euforiją, bet daugeliui gyventojų vis tiek kelia nerimą baugi nežinia dėl artimiausios ateities. Keturios skirtingo amžiaus moterys gyvena pernelyg sąlygiškoje ir apgaulingoje laimėje. Pagaliau jos ryžtasi pasirūpinti savimi. Tai pats geriausias ir dėkingiausias laikas keistis, pakovoti už asmeninį džiaugsmą, siekti slapčiausių svajonių. Nelaimingai ištekėjusi, vyro nemylima Agata ieško prieglobsčio jaukesniame glėbyje, nors supranta, kad geidžiami artimesni santykiai yra neįmanomi. Vyresnio amžiaus mokytoja Renata paslapčia žavisi kaimyne Mažena, kuri kadaise laimėjo vietos grožio konkursą, bet dabar jaučiasi velniškai vieniša ir ilgisi Vokietijoje dirbančio sutuoktinio. Mokyklos direktore dirbanti Maženos sesuo Iza stipriai įsimyli vienos savo mokinės tėvą - žmoną palaidojusį gydytoją.

„Intymi ir atvira drama tyrinėja pasaulį moterų akimis, bet neduoda jokių konkrečių atsakymų. Tomaszas Wasilewskis persukinėja pasirinktą trumpą laikotarpį lyg vaizdajuostę, rodo kelis kertinius įvykius iš skirtingų perspektyvų ir paleidžia išsišakoti į naujas mozaikas, o išraiškingų veikėjų charakterius iliustruoja nenumaldomu geismu.“ (E. Pukšta)

Režisierius

Tomasz Wasilewski (gim. 1980 m. Torūnėje, Lenkijoje).

Filmografija: „Vieno žmogaus šou“ (2008, trumpametražis), „Kambaryje“ (2012), „Plūduriuojantys dangoraižiai“ (2013), „Jungtinės meilės valstijos“ (2016, „Kino pavasaris“).