N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Šiurpuliukai
Goosebumps (2015)
Žanras: Komedija, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV, Australija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-12-04
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda



Priversti aplinkybių, paauglys Zakas (aktorius Dylan‘as Minnette) su motina iš Niujorko persikelia gyventi į nediduką, ramų provincijos miestelį. Netrukus Zakas susiranda naują draugą – „moksliuką“ Čempą – ir susipažįsta su kaimynystėje gyvenančia mergina Hana. Tiesa, merginos tėtis (akt. Jack‘as Black‘as) nėra toks draugiškas, kaip jo dukra, bet Hana paaiškina, kad „jis toks su visais“.

Vieną vakarą, išgirdęs Hanos klyksmą, Zakas susirūpina merginos saugumu ir, pasikvietęs pagalbon Čempą, įsibrauna į simpatiškosios kaimynės namus. Slankiodami po tamsius namus, paaugliai atranda spintą, prikimštą užrakintų knygų. Pagauti smalsumo, berniukai vieną iš jų atrakina ir sustingsta iš siaubo, kai iš knygos išlenda didžiulis sniego žmogus. Netrukus paaiškėja, kad Hanos tėtis yra garsus rašytojas, o knygos užrakintos būtent dėl to, kad monstrai nepatektų į mūsų pasaulį. Deja, sniego žmogus buvo tik pradžia. Netrukus vienas iš knygos pasprukęs padaras išlaisvina savo likimo draugus ir ramų provincijos miestelį užplūsta neįsivaizduojami siaubūnai. Zakas su naujaisiais draugais ir Hanos tėčiu turi sugalvoti būdą, kaip šiuos padarus sukišti atgal į knygas.

Pramoginė visai šeimai skirta juosta sukurta pagal Amerikoje labai populiaraus rašytojo R. L. Stine‘o kūrinius. R. L. Stine‘as neretai vadinamas „vaikų literatūros Stivenu Kingu“, o iš viso pasaulyje parduota beveik pusė milijardo jo knygų egzempliorių.

Režisierius: Rob Letterman

Scenarijus: Scott Alexander, Larry Karaszewski, Darren Lemke, Carl Ellsworth

Vaidina: Jack Black, Amy Ryan, Odeya Rush, Dylan Minnette, Halston Sage ir kt.