N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nužudyti savo draugus
Kill Your Friends (2015)
Žanras: Komedija, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-11-13
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Juodasis humoras, veiksmas ir įtampa, ir daug tiesios apie pramogų pasaulį, kuri anksčiau buvo nutylėta provokuojančiame britų filme „Nužudyti savo draugus“.

Londonas. 1997-ieji. Stulbinamo populiarumo sulaukusios britų grupės OASIS, BLUR, The Verve karaliauja viso pasaulio radijo stotyse.

27-erių Stevenas Stelfoxas (akt. Nicholas Hoult) – jaunas ir ambicingas muzikos prodiuseris, pačiu lauku atsidūręs geriausius laikus išgyvenančios anglų muzikos industrijos virtuvėje. Dėl dar vieno sėkmingo muzikos hito, kuris jam atneštų pasaulinę šlovę ir krūvas pinigų Stevenas pasiryžęs bet kam. Tiesiogine to žodžio prasme.

Kurstomas godumo, ambicijų ir milžiniškų narkotikų dozių, jis jaučiasi pasaulio viršūnėje, kur žmogaus žiaurumas ir lipimas per galvas – normalu, suprantama ir pateisinama. Britų pop muzikos aukso amžiumi tituluojamas dešimtasis dešimtmetis idiliškas buvo tik ryškių muzikos žurnalų viršeliuose, o užkulisiuose virė pražūtingos aistros – narkotikai ir nenumaldomas šlovės ir pinigų troškimas, ir mirtinos intrigos.

Didžiosios Britanijos režisierius Owenas Harris, iki šiol geriausiai žinomas, kaip populiarių televizijos serialų, pavyzdžiui „Skins“ kūrėjas, filme „Nužudyti savo draugus“ atvirai ir be pagražinimų atskleidžią toli gražu netobulą ir visai neblizgantį pramogų pasaulio paveikslą.

Sodriu britišku humoru nuspalvintas trileris, sukurtas pagal kultiniu tapusį škotų rašytojo ir scenaristo Johno Niveno to paties pavadinimo romaną. Jis pats ir adaptavo knygą didiesiems kino ekranams.

Režisierius: Owen Harris

Vaidina: Nicholas Hoult, Craig Roberts, Tom Riley, Georgia King, Rosanna Arquette, Ed Skrein, Joseph Mawle