N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Numeris 44
Child 44 (2015)
Žanras: Drama, trileris
Sukurta: Čekijos Respublika, JAV, Didžioji Britanija, Rumunija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-04-24
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Ridley Scotto prodiuosuotame trileryje „Numeris 44“ žiūrovai išvys ryškiausias Anglijos ir Švedijos kino žvaigždes – šalia pagrindinį vaidmenį painioje nusikaltimų istorijoje atlikusio Tomo Hardy pasirodys britų ekrano pažiba Gary Oldmanas bei Skandinavijos talentai Noomi Rapace ir Joelis Kinnamanas.

Levas Demidovas (jį vaidina Tomas Hardyis) yra milicininkas, iš Maskvos ištremtas į provinciją už tai, kad atsisakė įskųsti savo žmoną Raisą (akt. Noomi Rapace). Praradęs bet kokias galimybes kilti karjeros laiptais, Levas susitaiko su būsimu vargingu, bet ramiu savo gyvenimu. Deja, šioms jo viltims nelemta išsipildyti.

Vieną dieną šalia geležinkelio bėgių randamas sudarkytas berniuko kūnas. Netrukus – dar vienas. Ir dar. Panašumai tarp žmogžudysčių L. Demidovui neleidžia abejoti, kad jo apylinkėse ėmė siautėti serijinis žudikas. Tačiau Levo bandymai atkreipti valdžios dėmesį atsimuša į abejingumo sieną. Priežastis – Sovietų Sąjungos rojuje tokie ir panašūs nusikaltimai paprasčiausiai negali egzistuoti. Jį išgirsta tik vienas žmogus – generolas Michailas Nesterovas (akt. Gary Oldmanas). Rizikuodamas savo paties karjera (o galbūt ir gyvybe), generolas nutaria padėti milicininkui. Prasideda kraują stingdančios lenktynės su laiku: ar Levui pavyks sustabdyti žudiką, prieš jam smogiant vėl?

Režisierius: Daniel Espinosa

Scenarijus: Richard Price

Vaidina: Tom Hardy, Vincent Cassel, Joel Kinnaman, Noomi Rapace, Gary Oldman