N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Čapis
Chappie (2015)
Žanras: Veiksmo, trileris, fantastinis
Sukurta: Meksika, JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-03-06
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Dirbtinis intelektas yra viena labiausiai bet kokio žanro fantastikos kūrėjus viliojančių temų. Tiek literatūroje, tiek kine ši tema gvildenta daugybę kartų. Dauguma kūrinių leidžia suprasti, kad protaujančios mašinos bei robotai gali tapti žmonijos pražūties priežastimi. Naujas vieno geriausiai vertinamų jaunosios kartos režisierių Neill‘o Blomkamp‘o („9-asis rajonas“, „Eliziejus“) filmas „Čapis“ siūlo mintį, kad gali būti ir priešingai.

Ką tik gimusį Čapį pagrobia nusikaltėliai, planuodami jį kada nors panaudoti saviems tikslams. Čapis tampa labai keistos šeimos įsūniu, kurio gyvenimas yra kaip ir kiekvieno vaiko. Jis auga, mokosi, yra veikiamas savo aplinkos, gėrio ir blogio apraiškų. Čapis yra ypatingas – turintis unikalių sugebėjimų, vienintelis toks visame pasaulyje. Jis yra robotas. Pirmasis žmonijos istorijoje, kuris gali jausti, mąstyti ir mokytis savarankiškai. Čapis yra nauja pakopa žmonijos evoliucijos istorijoje.

Laikui bėgant Čapio paslaptis išaiškėja ir robotas tampa galingų jėgų taikiniu. Vienų tikslas yra jį pražudyti, kitų – išgelbėti. Nes visi supranta, kad Čapis yra tas taškas, po kurio žmonija niekuomet nebebus tokia pat.

Režisierius: Neill Blomkamp

Prodiuseris: Simon Kinberg

Scenarijus: Neill Blomkamp, Terri Tatchell

Vaidina: Hugh Jackman, Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver, Dev Patel, Sharlto Copley, Miranda Frigon