N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele
Chef (2014)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Top Film Baltic
Kino teatruose nuo: 2014-06-27
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Manote, kad geriausia virtuvė – Paryžiuje? Manote, kad seksas – geriau už maistą? Manykite iš naujo! Gerą ir skanų maistą pamėgęs režisierius Jonas Favreau kviečia į skaniausią vasaros komediją “Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele”, kurią rekomenduojame žiūrėti pilnu skrandžiu (priešingu atveju, pasijusite laaaabai alkani!). Filme pasirodo garsiausi ir seksualiausi šių dienų aktoriai – Robertas Downey Jr. (“Geležinis žmogus”) ir Scarlett Johansson (“Pasiklydę vertime”), todėl karšta atmosfera garantuojama ir be pipirų!

Pagrindinis juostos herojus Karlas Kasperis (akt. J. Favreau), kadaise labai garsus virtuvės šefas, dabar dirba populiariame restorane, bet yra priverstas paklusti senamadiško savininko pono Rivos (jį vaidina kino legenda Dustinas Hoffmanas) reikalavimams. Kai pasklinda žinia, kad restorane ketina vakarieniauti įtakingas maisto kritikas (vaidmenį atlieka Oliveris Plattas), šefas imasi kurti valgiaraštį, kuris priblokštų bet kurį gurmaną. Vis dėlto savininkas įsitikinęs, kad seniai išbandyti patiekalai yra tinkamiausi, tad netrukus virtuvės metras priverstas rinktis: gaminti klasikinius patiekalus ar ieškotis naujos darbo vietos. Karlas nenoromis sutinka ir, kaip tikėtasi, pribloškia maisto kritiką. Tik anaiptol ne iš gerosios pusės. Tinklaraštyje pasirodžiusi recenzija sutriuškina šefą.

Nors ir nusiminęs, Karlas netrukus įsivelia į karą su nenaudėliu maisto kritiku „Twitter“ erdvėje ir pakviečia grįžti į restoraną dar kartą paragauti neįtikėtinų valgių. Apmaudu, bet ir vėl sutrukdo savininkas, tad Karlas išeina iš darbo. Nenorėdamas pasiduoti be kovos, jis susiduria su kritiku restorane akis į akį ir netyčia tampa „YouTube“ sensacija. Baisiau ir nesugalvosi: išsiskyręs, bedarbis, interneto patyčių objektas ir kūrybiškai išsisėmęs virtuvės meistras!

Galiausiai mūsų herojus su buvusia žmona (žavioji S. Vergara) ir dešimtmečiu sūnumi (nuostabi jaunojo Emjay Anthony vaidyba) iškeliauja į Majamį laimės ieškoti. Ten Karlą taip sužavi ir įkvepia paprastas kubietiškas sumuštinis, kad jis nusprendžia vėl būti pats sau šeimininkas ir vairuoti maisto furgoną...

“Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele” – vasariškai smagus, įkvepiantis pasakojimas apie žmogų, trokštantį įgyvendinti savo svajonę, apie tikrus draugus ir šeimą, kurie niekada neišduoda ir gelbsti net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis. Antra vertus, tai ir perspėjimas, jog internetas ir socialinė žiniasklaida gali akimirksniu sugriauti (arba išgelbėti) žmogaus gyvenimą. Bet svarbiausia filme – maistas. Pamatysite ir būsite įkvėpti pasigaminti tikrai ne vieną akis ir skrandį gundantį skanėstą. Neveltui sakoma, kad šis filmas – skaniausia vasaros komedija!

Režisierius: Jon Favreau

Scenarijus: Jon Favreau

Vaidina: Jon Favreau, Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dustin Hoffman, Robert Donwey Jr.