N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Nepaprastas žmogus-voras 2
Amazing Spiderman 2 (2014) (2014)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-04-25
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Prieš pora metų, įkvėptas Betmeno sėkmės, Holivudas nusprendė atgaivinti ir žmogaus-voro nuotykius, sekant ta pačia formule: daugiau dėmesio skiriant psichologiniams veikėjų išgyvenimams, specialiuosius efektus patraukiant į antrą planą. Tiek žiūrovų, tiek kritikų reakcija parodė, kad bandymas pavyko: atrodytų, jau išsisėmusi žmogaus-voro istorija sušvito naujomis spalvomis. Filmui dar „sukantis“ kino teatruose, buvo nuspręsta statyti antrąją ir trečiąją „Nuostabiojo žmogaus voro“ dalis.

Antroji juosta – „Nuostabusis žmogus voras 2“ viso pasaulio (ir Lietuvos) kino teatrus pasieks jau balandžio 25 dieną. Šioje filmo dalyje Piteris Parkeris (vaidinamas to paties Andrew Garfield‘o) stos prieš dar didesnį pavojų nei prieš dvejus metus. Neskaitant žmogaus-voro didžiausios kovos – kovos su savimi – šįkart Piteris bus priverstas susigrumti su priešininku, galinčiu jį pražudyti...

Pirmoje dalyje susitaikęs su tuo, kad jo gyvenimas niekuomet nebebus toks pat, kaip kitų, superherojus bando suderinti du gyvenimus: paprastais džiaugsmais prpildytą Piterio ir pavojingą, adrenalino prisotintą žmogaus-voro. Tačiau vieną dieną Niujorke pasirodo ypač pavojinga būtybė: Elektras (kurį suvaidino Jamie‘is Foxx‘as), kuriam pavaldžios jėgos, galinčios nužudyti net ir žmogų-vorą. Atsitiktinumas ar ne, bet Piteris sutinka ir seniai matytą vaikystės draugą Harį Osborną (aktorius Dane‘as DeHaan‘as), perėmusį milžinišką savo tėvo kompaniją. Netrukus paaiškėja viena keista detalė: visi buvę ir esami Piterio Parkerio priešai vienaip ar kitaip yra susiję su kompanija „OsCorp“. Žmogus-voras supranta, kad sulig kiekviena diena artėja didžiausia jo gyvenimo kova.

Režisierius: Marc Webb

Prodiuseris: Avi Arad, Matthew Tolmach

Scenarijus: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner

Muzika: Pharrell Williams, Hans Zimmer

Vaidina: Andrew Garfield, Jamie Foxx, Emma Stone, Sally Field, Paul Giamatti