N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Need for speed. Ištroškę greičio
Need For Speed (2014)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-03-14
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Žaidimas „Need for Speed" šiemet švenčia savo 20-metį: pirmoji žaidimo versija pasirodė 1994-ųjų rugpjūčio 31-ąją. Žaidimas tapo mėgstamiausiu visų laikų lenktynių žaidimu ir vienu populiariausių kompiuterinių žaidimų apskritai. Iki šiol jau išleista 20 „Need for Speed" versijų, parduota daugiau nei 140 milijonų jo kopijų. Buvo tik laiko klausimas, kada žaidimas taps ir kino filmu.

Auksarankis mechanikas Tobis Maršalas (jį vaidina iš TV serialo „Breaking Bad" puikiai pažįstamas Aaron'as Paul'as, įkūnijęs Džesį) su vaikinais garaže perdirba superautomobilius: parengia juos lenktynėms. Tačiau jam nekaip sekasi ir vaikinas priverstas priimti partnerį: buvusį Nascar lenktynių pilotą Diną Briusterį (aktorius Dominic'as Cooper'is). Tačiau naujasis partneris - turtingas ir arogantiškas tipas - rezga piktus kėslus. Netrukus jam tuos kėslus pavyksta įgyvendinti: po nelaime pasibaigusių superautomobilių lenktynių Dinas apkaltina Tobį nužudžius žmogų. Vaikinas patenka už grotų.

Atlikęs bausmę, Tobis išsirengia į keršto žygį, pasiryžęs surasti savo mirtiną priešą - kad ir kiek tai užtruktų. Tačiau tai sužinojęs Dinas paskiria premiją už vaikino galvą. Prasideda beprotiškos lenktynės per Ameriką. Pagrindinis prizas - tiesa, laisvė ir gyvybė.

Režisierius: Scott Waugh

Prodiuseris: John Gatins, Patrick O'Brien, Mark Sourian

Scenarijus: George Gatins, John Gatins

Vaidina: Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper, Ramon Rodriguez, Michael Keaton