Įvairaus amžiaus žiūrovams
Narsusis riteris Justinas
Justin and the Knights of Valour (2013)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: Ispanija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2014-01-24
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



DĖMESIO! Šis filmas bus rodomas ir 3D formatu, būkite atidūs rinkdamiesi seansą.

„Narsusis riteris Justinas“ – tai širdį sušildanti pasaka apie draugystę, garbę ir pasiaukojimą. Mažas berniukas trokšta tapti stipriu vyru, tačiau pirmiausia turi suprasti, kurie dalykai gyvenime svarbiausi.

Antonio Banderas‘o prodiusuotas filmukas išlaiko savitą stilių ir vengia lėkštumo. Paprasta istorija paperka savo nuoširdumu, o mieli ir juokingi personažai pelno žiūrovų šypsenas.

Justinas gyvena karalystėje, kurioje beveik nebėra riterių ir vyrauja biurokratija. Jo svajonė – tapti vienu iš Garbės riterių, tokiu, koks buvo jo senelis. Tačiau Justino tėtis siekia, kad jo sūnus sektų tėvo pėdomis ir būtų įtakingas advokatas, o ne užsiimtų, jo galva, kvailais ir niekam nebereikalingais darbais.

Po įkvepiančio apsilankymo pas senelę Justinas pradeda išbandymų kupiną kelionę savo svajonės link. Pakeliui jis sutinka atkaklią ir gražią mergaitę, rodančią jam kelią, o vingrus burtininkas Melkijadas, gražuolis seras Kloreksas ir trys vienuoliai perduoda Justinui senovės išminčių skelbtas paslaptis.



Nors iš pradžių visi abejoja Justino sugebėjimais, tačiau grįžus pavojingam, karalystę sunaikinti siekiančiam buvusiam Garbės riteriui Heraklijui, berniukas turi priimti sprendimą: stoti ginti karalystės ar išsižadėti savo svajonės.

Tėveliams, atlydėjusiems savo vaikučius į filmą, „Narsusis riteris Justinas“ primins, kad dar būna animacijos, kurioje smagūs nuotykiai ne tik linksmina, bet ir moko mažuosius žiūrovus svajoti bei būti geresniais. Visai šeimai skirta ir lietuviškai dubliuota animacija (įprastu ir 3D formatu) kino ekranuose pasirodys sausio 24 dieną, tokiu metu, kuomet labiausiai trūksta šilumos. Šis filmas papildys vidines jos atsargas.

Režisierius: Manuel Sicilia („Dingęs lūšiukas“)

Lietuviškai dubliavo: Simas Storpirštis (Justinas), Algis Dainavičius (Blučeris), Judita Urnikytė (Talia), Sergejus Ivanovas (Heraklis), Giedrius Arbačiauskas (Melkaidas), Jurgis Damaševičius (Kloreksas), Edita Zizaitė (Močiutė Lili), Saulė Degutytė (Karalienė) ir kiti.