N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Hobitas: Smogo dykynė
Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Žanras: Nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-12-13
Trukmė: 2h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



DĖMESIO! Filmas bus rodomas ir 3D, ir HFR 3D formatu. Būkite atidūs pasirinkdami seansą.

Pirmajame trilogijos filme „Hobitas: nelaukta kelionė" radęs stebuklingąjį žiedą ir kartu su Gendalfu ir Nykštukais (Dvarfais) sėkmingai įveikęs Ūkanotuosius kalnus, Bilbas tęsia savo kelionę Vienišojo Kalno link. Kompanijos tikslas – susikauti su slibinu Smogu ir susigrąžinti Nykštukų karalystę bei auksą, kuriuos šis kadaise yra užgrobęs.

Gūdžiojoje Girioje kompaniją užpuola milžiniški vorai, o vėliau į nelaisvę paima elfai – tiesa, be Bilbo. Drąsus hobitas išvaduoja draugus ir šaunusis keturioliktukas ryžtingai patraukia toliau. Sulaukę pagalbos Ežero mieste, keliautojai netrukus pasiekia Vienišąjį Kalną, kur Bilbas, aptikęs slaptąjį įėjimą, patenka į kalno vidų ir stoja akistaton prieš baisųjį Smogą.

Kaip ir pernai kino žiūrovų pamėgtasis nuotykių epas „Hobitas: nelaukta kelionė", antroji trilogijos dalis „Hobitas: Smogo dykynė" nufilmuota dvigubai didesnės raiškos kameromis 48 kadrų per sekundę greičiu (HFR technologija) - mačiusieji teigia, kad lyginant su pirmuoju filmu, ši technologija yra neatpažįstamai patobulėjusi ir vaizdą ekrane sukuria tiesiog pasakišką, o slibinas Smogas jau kone vienbalsiai krikštyjamas įspūdingiausiu kada nors kino ekrane matytu drakonu.

Režisierius: Peter Jackson

Prodiuseris: Peter Jackson

Scenarijus: Fran Walsh, Peter Jackson, Philippa Boyens

Muzika: Howard Shore

Vaidina: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Evangeline Lilly, Luke Evans ir fkt.