N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
2 Ginklai
2 Guns (2013)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-08-30
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Bobis Trenčas (aktorius Denzelis Washingtonas) yra specialusis Kovos su narkotikais skyriaus agentas, valdžios nurodymu bandantis infiltruotis į narkotikų kartelį. Markusas Stigmanas (akt. Markas Wahlbergas) yra buvęs jūrų pėstininkas, siekiantis to paties tikslo. CŽV sumanyta taip, kad nei vienas iš jų nežino apie tikrąją kolegos tapatybę.

Vienos operacijos metu, bandant iš narkotikų prekeivių nusukti stambią pinigų sumą, aplinkybės susiklosto itin nepalankiai ir pareigūnams-apsimetėliams tenka sprukti. Blogiausia, kad juos medžioja ne tik mafija, bet ir jų pačių kolegos - mat Bobio ir Markuso vadovai pabūgsta, kad visa istorija iškils į viešumą ir nutaria neigti bet kokias sąsajas su į bėdą pakliuvusiais savo operatyvininkais.

Valdžiai norint juos įkišti į kalėjimą, o mafijai - pakišti po žeme, Bobis ir Markusas neturi kitos išeities kaip tik pasitikėti vienas kitu. Suvieniję jėgas jie nusprendžia ne būti medžiojamaisiais, o tapti medžiotojais. Šilto ir šalto mačiusiems pareigūnams tai nėra itin sunku. Prasideda pasiutiškas pelės ir katės žaidimas: su priešais, laiku ir mirtimi.

Filmą „2 ginklai" režisavo islandų režisierius, scenaristas ir aktorius Baltasaras Kormákuras. Holivudo dėmesį jis atkreipė 2000-aisiais su filmu „101 Reykjavík". Pernai režisierius pristatė ir amerikietišką šios juostos versiją - „Kontrabanda" (su tuo pačiu M. Wahlbergu pagrindiniame vaidmenyje). Naujoji jo juosta yra sukurta pagal populiarią to paties pavadinimo komiksų seriją.

„2 ginklai" Lietuvos kino teatruose - nuo rugpjūčio 30 dienos.

Režisierius: Baltasar Kormakur

Vaidina: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, James Marsden