N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baltųjų Rūmų šturmas
White House Down (2013)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-07-19
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Patiks, jei patiko: „2012", „Prezidento lėktuvas", „Nepriklausomybės diena" ir jei planuojate užimti Baltuosius Rūmus

Jaunas ir ambicingas Kapitolijaus policininkas Džonas Keilas (jį vaidina Chaningas Tatumas) svajoja patekti į prezidento Džeimso Sojerio (aktorius Jamie Foxxas) apsaugos tarnybą. Kasdien sunkiai dirba, stengiasi ir, atėjus progai, pateikia savo kandidatūrą. Deja, sprendimas neigiamas. Nusivylęs, tačiau nenorėdamas pranešti blogų naujienų savo dukrelei Emilei, Džonas ją pasiima į specialią ekskursiją po Baltuosius Rūmus.

Likimo ironija - būtent šios ekskursijos metu Baltuosius Rūmus šturmuoja sunkiai ginkluoti slaptos sukarintos organizacijos nariai. Padedant netikėtumo efektui, užpuolikai nukauna arba neutralizuoja specialiųjų tarnybų karius ir pagrindiniame Amerikos pastate įsivyrauja chaosas. Valdžios vyrai gelbsti savo kailį, o prezidentas prieš grėsmę paliekamas vienui vienas.

Džonas nebegalvoja nei apie savo svajonę, nei apie pasitaikiusią progą. Jis suvokia, kokia grėsmė pakibusi virš Amerikos ir supranta, kad privalo kažką daryti. Visų pirma - apsaugoti savo mažąją dukrelę, o tuo pačiu - apginti prezidentą ir išgelbėti šalį.

Režisierius: Roland Emmerich

Prodiuseris: Roland Emmerich

Scenarijus: James Vanderbilt

Muzika: Harald Kloser

Vaidina: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Richard Jenkins