N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nuodėminga aistra
Passion (2012)
Žanras: Drama, trileris, mistinis
Sukurta: Vokietija, Prancūzija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2013-06-07
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Kova dėl vietos negailestingame verslo pasaulyje dažnai būna arši ir be taisyklių. O kai kakta į kaktą susiremia dvi viskam pasirengusios moterys, aistros įsiplieskia ne tik darbe, bet ir už jo ribų.

Valdinga tarptautinės kompanijos vadovė Kristina (akt. Rachel McAdams) bet kokia kaina siekia pinigų ir pripažinimo. Jos darbuotoja Izabelė (akt. Noomi Rapace) – savimi nepasitikinti, pasiduodanti manipuliacijoms, tačiau kupina puikiausių idėjų. Izabelė žavisi savo vadove ir daro viską, kas liepiama. Pasinaudodama darbuotojos naivumu Kristina suvilioja pavaldinę ir pavagia genialią, milijonų dolerių vertą, verslo idėją. Izabelė pasiryžta atkeršyti praliedama kraują.

Kurti tokias intrigas ir rimtu veidu žaisti žaidimus geba tik moterys. Vadovė pasisavina darbuotojos idėją, o ši – vadovės meilužį. Sužinojusi didžiulę paslaptį apie Kristiną, Izabelė siekia ja pasinaudoti, tačiau pakliūva į vadovės pinkles ir atsiduria su ja vienoje lovoje. Moterys ima manipuliuoti viena kita, gundyti, dominuoti ir žeminti. Galiausiai šis užburtas ratas Kristiną su Izabele nuveda į finišo tiesiąją – žmogžudystę.

„Nuodėmingoje aistroje“ susipina moteriškas gudrumas ir naivumas, nevaldomos aistros ir klasta. Švelniai šnabždami žodžiai virsta keršto planu ir auka tampa medžiotoju.

Venecijos kino festivalyje pristatytas provokuojantis erotinis trileris sukėlė daug aistrų ir diskusijų. Kino veteranas, režisierius Brianas de Palma pristatydamas filmą sakė: „Tai filmas apie moteris. Jos gražios, valdingos ir seksualios. „Nuodėmingoje aistroje“ nėra smurto, jis nepatinka moterims, tačiau filmas turėtų nustebinti ir įbauginti žiūrovą“.



Režisierius: Brian De Palma

Scenarijus: Brian De Palma, Natalie Carter

Vaidina: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson ir kt.