N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KKK: Mielas draugas
KKK: Bel Ami (2013)
Žanras: Drama
Sukurta: Didžioji Britanija, Italija, Prancūzija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2013-05-07
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Vienas populiariausių visų laikų literatūrinių personažų ir lovelasų Žoržas Diurua, šimtmetį audrinęs jausmus žymiajame Gi de Mopasano romane „Mielas draugas“, pagaliau žengia ir į ryškiuosius kinus ekranus ir žada žiūrovus pavergti prancūziška elegancija, intriguojančiomis meilės istorijomis ir moterų gundymo paslaptimis.

Merginų numylėtinis Robertas Pattinsonas dar ilgai neatsikratys šio titulo, nes vos nusivalęs išblyškusio vampyro grimą, jis įsispraudė į elegantišką fraką ir vėl išsiruošė į moterų širdžių medžioklę – filme „Mielas draugas“ įtaigiai įkūnija pagrindinį mergišiaus vaidmenį. Jo kerams juostoje pasiduoda žavingosios Holivudo deivės – Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ir Christina Ricci – filme įkūnijančios svarbiausių ir reikšmingiausių Žoržo meilužių vaidmenis.

Jaunasis garbėtroška Žoržas Diurua (akt. Robertas Pattinsonas) skursta Paryžiuje. Be orios laikysenos ir dailios išvaizdos jis daugiau neturi nieko – Žoržas patinka moterims, tačiau jo kišenei stinga pinigų, o savimeilei – šlovės.

Viskas pasikeičia po lemtingo susitikimo su jaunystės laikų draugu Forestjė, kuriam straipsnius rašo žmona Madlena. Šios padedamas Mielas draugas pradeda sparčiai kilti socialiniais ir karjeros laiptais, vadovaudamasis paprasta logika – bet kokia kaina patikti moterims! Ir jam tai puikiai sekasi – viena už jį rašo straipsnius ir padaro įtakingu žurnalistu, antra – turtinga, padeda praturtėti, o trečia – miela ir žaisminga, tad su ja smagu leisti laiką. Vaikinas be skrupulų gundo jo dėmesio pakerėtas vyresnes damas, o pats pajutęs šiltus jausmus jaunajai Klotildai (akt. Christina Ricci) – veja juos šalin. Žoržas tvirtai pasiryžęs meilę paaukoti vardan garbės ir pinigų.

Aukštuomenės numylėtinis lipa per draugų galvas ir moterų lovas, tačiau kada nors visiems ir už viską tenka mokėti. Mielas draugas netaps išimtimi...

Žymusis Gi de Mopasano kūrinys „Mielas draugas“ – vienas populiariausių prancūzų literatūros klasikos romanų iki šiol visą pasaulį kerintis prancūzišku šmaikštumu, grakštumu ir elegancija. Intriguojančios istorijos ekranizacijos ėmėsi žymiausi britų teatro režisieriai Declanas Donnellanis ir Nickas Ormerodas, skinantys laurus teatro pasaulyje ir nestokojantys pagrįstų ambicijų įsiveržti į kino olimpą. Pirmasis rimtas to pareiškimas ir taps juosta „Mielas draugas“.



Režisierius: Declan Donnellan ir Nick Ormerod

Scenarijus: Rachel Bennette (pagal Guy de Maupassant romaną)

Muzika: Lakshman Joseph De Saram ir Rachel Portman

Vaidina: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ir kt.