N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Apgaulės meistrai
Now You See Me (2013)
Žanras: Trileris, nuotykių, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-06-14
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Keturi nerealūs fokusininkai. Trys neįtikėtinos vagystės. Vienas milijardas tikrų dolerių. Tai tikrai ne iliuzija! Akimirksniu įtraukiantis, nuo pirmos iki finalinės minutės stebinantis, paslaptingai užburiantis ir linksmai nuteikiantis kriminalinis trileris, kai magiškų iliuzijų fokusai pavirsta šelmiška vagyste iš banko seifo.

"Keturiais raiteliais" pasikrikštyję garsiausi pasaulio iliuzionistai sustrateguoja stulbinančiai intriguojantį šou magiškam pasipriešinimui prieš nebaudžiamai klestinčią korupciją ir bankininkų godumą. Per pasirodymo valandą jie sugeba transportuoti burtais atrinktą savanorį į nelegalia veikla pagarsėjusį banką ir padeda įvykdyti meistrišką vagystę, o pasisavintus pinigus draugiškai išdalina visiems šou žiūrovams.

Kaip jie tai padaro - paslaptis. Kaip veikia ši magija - neatspės net Davidas Copperfieldas. Gandas apie unikalų ir virtualų pasirodymą sklinda žaibišku greičiu. Las Vegaso salės užsipildo sausakimšai, nors gudriems iliuzionistams ant kulnų lipa realybėje fiksuojamus įžulius nusikaltimus tiriantys FTB agentai. Įkalčius kaupiantys kriminalistai akylai stebi ir persekioja, o šiuolaikinio Robino Hudo misiją atliekantys fokusininkai niekur nesislapsto ir nebėga. Jie moka aplenkti detektyvus bent vienu žingsniu ir sugalvoti alternatyvių variantų įvairiausioms kliūtims.

"Pirmoji magijos taisyklė - visuomet būk pats gudriausias iš visų". Tai super-iliuzionisto Maiklo (aktorius Jesse Eisenbergas, "Socialinis tinklapis") moto. Drauge su išmintingais kolegomis Meritu (aktorius Woody Harrelsonas, "Septyni psichopatai", "Bado žaidynės"), Henle (aktorė Isla Fisher, "Didysis Getsbis", "Parduotuvių maniakės išpažintis") ir Džeku (aktorius Dave'as Franco, "Nevykėliai po priedanga") jis kaupia informaciją apie aferistus, nusikaltėlius, finansų maklerius, lobstančius bankininkus, kurių kišenes ir devyniomis spynomis užrakintus seifus ištuština per techniškai nepriekaištingus pasirodymus Las Vegase.

FTB agentas Dylanas (aktorius Markas Ruffalo, "Keršytojai") ir vagystę Paryžiuje tirianti Interpolo agentė Alma (aktorė Melanie Laurent, "Negarbingi šunsnukiai") pasamdo sudėtingiausius iliuzionistų fokusus įminti gebantį burtininką Tadeusą Bredlį (aktorius Morganas Freemanas, "Užmirštieji", "Rizikinga erzinti diedukus").

Pasikeitusios taisyklės nesustabdo "Keturių raitelių" ambicijų. Didžiausiame savo šou jie ketina pergudrauti visus ir nusitaiko į milijardieriaus Arturo (aktorius Michaelas Caine'as "Betmenas: pradžia", "Tamsos riteris", "Tamsos riterio sugrįžimas") nesąžiningai sukauptus turtus.

Kinas yra magija. Patikėkite tuo ką matote. Kuo įdėmiau žiūrėsite, tuo lengviau būsite apgauti ir nieko nepastebėsite. Seanso metu saugokite savo piniginę, nes "Keturių raitelių" magiškas fokusas veikia ne tik kine. Netikite? Ateikite ir pažiūrėkite nuo birželio 14 d.



Režisierius: Louis Leterrier

Scenarijus: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt

Vaidina: Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Isla Fisher, Dave Franco, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Michael Caine, Elias Koteas ir kt.