N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Gimę mylėti
Twice Born (2012)
Žanras: Drama
Sukurta: Italija, Ispanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-02-22
Trukmė: 2h 07 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Vienas iš populiariausių Italijos aktorių Sergio Castellito ("Beveik Marta", "Myliu tave, Paryžiau!", "Narnijos kronikos: princas Kaspijanas", "Mano mamos šypsena", "Žvaigždžių meistras", "Puikus moliūgas") grįžta prie režisūros. Antrą kartą pasikvietęs Ispanijos gražuolę Penelope Cruz (judviejų romantinė drama "Nepabėk" po premjeros Kanų festivalyje buvo pasiekusi nemenką populiarumą), jis vėl ryžosi ekranizuoti savo žmonos rašytojos Margaret Mazzantini romaną apie kerinčią moterį, kurią aplinkybės priverčia prisiminti audringą meilę.

Emocingos, romantiškos, sentimentalios melodramos veiksmas apjungia du laikotarpius - laisvą, saulėtą šiandieną Italijoje ir buvusią Jugoslaviją išskaidžiusį siaubingą karą Balkanų regione.

Romoje gyvenančiai ir laimingai ištekėjusiai Gemai (aktorė Penelope Cruz) ramybės neduoda nuolat sugrįžtantys išgyventos praeities prisiminimai. Juos dar sykį atnaujina telefono skambutis iš Sarajevo. Senas jaunystės draugas Gojko (aktorius Adnanas Haskovičius) pakviečia aplankyti į Bosnijos sostinę ir sudalyvauti parodos atidaryme. Gema išvyksta į kelionę su paaugliu sūnumi, kuriam ilgai kaupėsi papasakoti visą tiesą apie tėvą. Buvusio meilužio užfiksuotos nuotraukos iš karo zonos ir Sarajevo apgulties kaip tik eksponuojamos parodoje.

Prieš pat 1984 m. Žiemos Olimpines žaidynes Sarajeve italų studentė Gema atsitiktinai susipažino su jaunu, energingu, nenustygstančiu vietoje ir aplink pasaulį keliaujančiu amerikiečiu fotografu Diego (aktorius Emilis Hirchas). Nuo pat pirmo žvilgsnio jie pajuto abipusę simpatiją, kuri greitai peraugo į aistringą, magišką ir tobulą visais atžvilgiais meilę. Gema ir Diego jautėsi nepaprastai laimingi, kol graži moteris užsimanė susieti gilius santykius ir susilaukti vaikelio. Atvykėlis iš užjūrio dar nebuvo pasiruošęs įsipareigoti, nes pirmiausiai svajojo daug ką išbandyti. Jų ryšys pasisuko neįtikėtina ir nenuspėjama kryptimi, o kaip tik tuo momentu prasidėjo karas. Siaubingi, tragiški ir absurdiški incidentai blaškė, vėl sujungdavo ir išskirdavo nepasiruošius rimtiems išbandymams įsimylėjėlius, kurie nuolat susitikdavo žaismingai nusiteikusių Bosnijos menininkų, filosofų, poetų bendruomenėje.

Dabar Gema apkabina į glėbį nepamirštamos meilės vaisių jau 16-metį Pietro (vaidina režisieriaus ir scenarijaus autorės sūnus Pietro Castellitto), stengiasi kuo greičiau užtrenkti praeities duris ir paleisti prisiminimus apie buvusį mylimąjį, kad nerami ir deganti širdis atsivertų naujam gyvenimo etapui. Be Diego.

Režisierius: Sergio Castellitto

Scenarijus: Sergio Castellitto

Muzika: Eduardo Cruz

Vaidina: Emile Hirsch, Penélope Cruz, Adnan Haskovič, Saadet Aksoy, Pietro Castellitto, Luca De Filippo, Jane Birkin, Mira Furlan, Jovan Diviak ir kt.