N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Ištrūkęs Džango
Django Unchained (2012)
Žanras: Komedija, veiksmo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-01-25
Trukmė: 2h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Patiks, jei patiko: „Negarbingi šunsnukiai", "Nužudyti Bilą" „Tikras išbandymas", „Kartą Laukiniuose Vakaruose" ir jei norite pamatyti pirmąkart tikrą šunsnukį vaidinantį Leo.

Pristatyti šiam filmui, ko gero, pakaktų vieno vardo: Quentin'as Tarantino. Kultinis režisierius, į kiną atėjęs iš videonuomos punkto (tiesiogine prasme). Vaikščiojanti kino enciklopedija žaidžia žanrais, išraiškos priemonėmis, užuominomis bei nuorodomis į kinematografo šedevrus ir su kiekviena nauja juosta sukelia euforiją kiekvienam kinu daugiau nei vidutiniškai besidominčiam personažui.

Po filmų „Grindhouse" ir „Negarbingi šunsnukiai" režisierius atsigręžė į vadinamuosius „spageti vesternus". „Ištrūkęs Džango" yra įkvėptas 1966-ųjų metų juostos „Džango" (anos juostos Džango - aktorius Franco Nero - epizodiškai pasirodo ir šiame filme).

Buvęs stomatologas Kingas Šulcas (aktorius Christoph'as Waltz'as) iš vergovės išlaisvina Džango, kuris yra vienas iš nedaugelio, mačiusių brolius Britlius - su jais dantistas turi senų sąskaitų. Šulcas pažada pilnai išpirkti Džango iš vergovės, jei jis padės nužudyti Britlius. Tačiau pirmiausia kelias juos nuveda į Leonardo diCaprio vaidinamo žiauraus plantatoriaus, kuriam priklauso Džango žmona, valdas.



Režisierius: Quentin Tarantino

Scenarijus: Quentin Tarantino

Vaidina: Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Jonah Hill, Kerry Washington ir kt.