N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Didieji lūkesčiai
Great Expectations (2012)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-12-21
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Ištaigingi kostiumai, pribloškianti kino scenografija, idealiai parinktos lokacijos, modernūs vaizdo efektų stebuklai, įtikinama režisūra, pagirtinos garsių ir naujų aktorių pastangos turtingai vizualizuoja nemirtingą legendinį romaną apie nereikalingą vargšo našlaičio meilę nepasiekiamai damai ir juos supančių žmonių manipuliacijas.

Elitinis britų režisierius Michaelas Newellas ("Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės", "Haris Poteris ir ugnies taurė", "Monos Lizos šypsena", "Donis Brasko", "Meilė choleros metu", "Persijos princas") sugrąžina į kino ekranus rašytojo Charleso Dickenso klasikinį 1861 m. romaną "Didieji lūkesčiai", kurio turinys nenustoja dominti šiandien aktyviausiai kuriančius autorius ir suteikia galimybę atsiskleisti talentingiems aktoriams. Britų kino žvaigždžių rinktinės lyderiai Ralphas Fiennesas, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane'as, Sally Hawkins (visi jie buvo susitikę "Hario Poterio" filmuose) nepriekaištinga vaidyba paryškina naują sugrįžimą į XIX amžiaus pradžios Londoną. Šiuolaikinio kino magija fantastiškai ir autentiškai atkuria modernių išradimų nepaliestą laikotarpį, kuriame sklando Dickenso dvasia.

Toronto kino festivalyje debiutavusio filmo premjera sutampa su 200 metų sukaktimi po rašytojo Charleso Dickenso gimtadienio.

Iš vaikų namų priglaustas Pipas (aktorius Toby Irvine'as; pagrindinio aktoriaus Jeremy Irvine'o jaunesnysis brolis) kenčia vargus įžeidimų negailinčios sesers (aktorė Sally Hawkins) ir jos geraširdžio sutuoktinio kalvio Džo (aktorius Jasonas Flemyngas; lietuvių Dalios Ibelhauptaitės ir Andriaus Mamontovo bičiulis) skurdžioje šeimoje. Vieną dieną be ypatingo tikslo klajojęs gatvėmis berniukas eilinį kartą aplanko tėvų kapus. Čia likimas jį suveda su pabėgusiu iš kalėjimo nuteistuoju Magviču (aktorius Ralphas Fiennesas).

Lemtingas susitikimas ir užsimezgusi draugystė pakeis Pipo gyvenimo kryptį, kaip jis pats net neįsivaizduoja. Išsekęs, nukankintas ir išbadėjęs Magvičas dosniai atsilygins už jaunojo bičiulio nuoširdumą ir gerumą.

Bet tikrasis Pipo išsilavinimas gyvenimo universitete prasideda paslaptingosios ir ekscentriškosios Mis Hevišem (aktorė Helen Bonham Carter; režisieriaus Timo Burtono žmona) namuose. Ištaigingus rūmus primenančioje buveinėje jis gauna užduotį susitikinėti su įvaikinta dukterėčia Estela (aktorė Helena Barlow) ir tenkinti ne pagal amžių subrendusios mergaitės įgeidžius. Bėgant metams kerintis žaidimų draugės grožis pažadina tyriausius jausmus, kurių jai visai nereikia. Turtingos beširdės beprotės samdiniu tapęs Pipas ("Karo žirge" Steveno Spielbergo atrastas aktorius Jeremy Irvine'as) įsimyli gražuolę Estelą (aktorė Holliday Grainger), bet nepuoselėja lūkesčių kurti laimingą ateitį su nemokančia mylėti mergina.

Didesnę viltį užkariauti nepasiekiamos mylimosios širdį atgaivina nežinomas ir nepažįstamas mecenatas, kuris pasisiūlo anonimiškai ir neatlygintinai apmokėti Pipo mokslus ir prabangų pragyvenimą Londone. Skurdžioje aplinkoje užaugęs našlaitis staiga patenka tarp aukštuomenės džentelmenų. Sostinėje Pipas įgija ištikimų draugų kompaniją ir blogais ketinimais apsikarsčiusių kenkėjų, bet tarp džiaugsmų, atradimų, negandų ir problemų nepamiršta aistringiausios gyvenimo meilės Estelai, kurios šalta širdis būna dažnai užimta kitų konkurentų.



Režisierius: Mike Newell

Scenarijus: Charles Dickens

Vaidina: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane