N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Užmirštieji
Oblivion (2013)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2013-04-12
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

2073-ieji metai. Buvęs jūrų pėstininkas Džekas Harperis (jį vaidina Tomas Cruise‘as) yra vienas iš nedaugelio žmonių, gyvenančių karo sugriautoje Žemėje. Tiksliau, ne pačioje Žemėje, o kosminėje stotyje mūsų planetos orbitoje.

Neatpažįstamai pasikeitusi Žemė skaičiuoja šeštą naujos savo istorijos dešimtmetį. Istorijos, prasidėjusios po ateivių invazijos ir nuožmaus tarpplanetinio karo. Džeko ir dar kelių jo kolegų darbas – surinkti paskutinius Žemės naudinguosius išteklius ir taip pat palikti gimtąją planetą visiems laikams.

Vienos ekspedicijos metu buvęs jūrų pėstininkas sutinka jauną merginą Džiuliją (aktorė Olga Kurylenko), išgyvenusią kosminio laivo katastrofą. Merginos atsiradimas Žemėje pradeda pačių netikėčiausių įvykių grandinę, priverčiančių Džeką abejoti oficialia karo ir po jo sekusios istorijos versija.

Apogėjus pasiekiamas, kuomet Džekas pakliūva į Žemėje besislapstančių kovotojų nelaisvę. Šimtametis pastarųjų lyderis Malkolmas (akt. Morganas Freemanas) Džekui papasakoja, kad visa pokarinė tvarka paremta valdžios melu.

Režisierius: Joseph Kosinski

Scenarijus: Joseph Kosinski, Karl Gajdusek

Vaidina: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Melissa Leo ir kt.