N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Absoliutus blogis: atpildas
Resident Evil: Retribution (2012)
Žanras: Veiksmo, siaubo, fantastinis
Sukurta: JAV, Vokietija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-09-14
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kultinis kompiuterinis žaidimas "Absoliutus blogis" jau dešimt metų laiko prikaustęs fanus prie įspūdingų ir dinamiškų apokaliptinių kino kautynių su nemirtingaisiais zombiais. Du pastarieji nesustabdomos frančizės filmai "Absoliutus blogis: išnykimas" (2007 m.) ir "Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas" (2010 m.) Lietuvoje prisiviliojo 69 tūkst. žiūrovų.

"Absoliutaus blogio" sumanytojas ir idėjinis vadas Paulas W.S.Andersonas ("Trys muškietininkai", "Mirties lenktynės") apsisprendė vėl užtaisyti režisieriaus pabūklus ir sumanė rašyti scenarijų žymiai interaktyviau. Jis leido ištikimiausiems "Absoliutaus blogio" fanams nuspręsti, kurie ankstesniuose filmuose matyti veikėjai privalo sugrįžti į naują mūšį. Keturis išbandymus atlaikiusi "Absoliutaus blogio" čempionė Milla Jovovich draugų ir priešų būriuose vėl pamatys Michelle Rodriguez ("Įsikūnijimas", "Greiti ir įsiutę"), kuri vaidino įsimintiną personažę originaliajame "Absoliučiame blogyje".

Gyvybes gniuždanti, pasaulio miestus žlugdanti ir iš žmonių zombius gaminanti korporacija "Umbrella" ištrado technologiją klonuoti net nužudytuosius ir mirusius.

Parazitinis virusas sparčiai niokoja Žemės planetą, o vis daugiau sąžiningų piliečių transformuojasi į žmogiena mintančius, kraugerius ir nemirtingus zombius. Nepasiduodanti sistemai Alisa (aktorė Milla Jovovich) didmoteriškai kovoja prieš piktus "Umbrella" kėslus. Ji atsikratė kūną sukausčiusio viruso, susigrąžino unikalius gebėjimus ir vėl pasijuto gyvu, kvėpuojančiu, draugaujančiu, laimingu žmogumi. Ji vėl nenumaldomai trokšta sustabdyti epidemiją.

Bet tai nebus taip paprasta, o Alisa išsiaiškins gausybę neįtikėtinų paslapčių apie savo praeitį, implantuotus prisiminimus ir savanorišką dalyvavimą klonavimo eksperimentuose. Ji mėgins prisiminti viską, atsirinkti tikrą realybę nuo korporacijos mokslininkų įbruktos tiesos ir atskirti ištikimus draugus nuo apsimetėlių priešų.

Numarinto Rakūno miesto policijos pareigūnė Džilė Valentain (aktorė Sienna Guillory, "Absoliutus blogis 2: apokalipsė") kadaise priklausė Alisos gaujai, bet pateko į korporacijos "Umbrella" nelaisvę ir iš sąjungininkės pavirto medžiotoja. Jos mąstymą kontroliuojantys mokslininkai priverčia Džilę ieškoti besislapstančios Alisos.

Biogenetiniai "Umbrella" niekadėjų bandymai padarė nerealiai pavojingą pažangą. Į nesibaigiančio karo zoną grįžta vieną gyvybę jau praradusi smogikų būrio Rain Okampo (aktorė Michelle Rodriguez, "Absoliutus blogis"), kuri atgimė dvejais skirtingai užprogramuotais klonais. Blogoji Rain taps šaltakraujiška žudike, vykdančia persekiotojų būrio vadės Džilės nurodymus. Geroji Rain dar tik žingeidžiai mokysis draugauti su ginklais.

Negalinti visapusiškai pasitikėti anksčiau išvien kovojusiais pagalbininkais Alisa siekia suvienyti išsigelbėjusius nuo viruso ir derami vakcinuotus pasipriešinimo būrio narius. Ji puikiai prisimena nuoširdžiai mylėtą, bet klastingame sprogime žuvusį Karlosą Oliverą (aktorius Odedas Fehras, "Absoliutus blogis 2: apokalipsė", "Absoliutus blogis 3: išnykimas"), kurio du keisti klonai atrodo ypatingai įtartinai.

Alisai belieka narsiai kovoti dėl išlikimo, kol korporacijos "Umbrella" skleidžiamas virusas dar neužgesino absoliučiai visų Žemės planetos megapolių šviesų.

Pažangiausiomis tobuliausios raiškos 3D skaitmeninių kamerų sistemomis nufilmuotas fantastinis siaubo ir veiksmo trileris "Absoliutus blogis 5" užpuls Lietuvos kino teatrus nuo rugsėjo 11 d. Ir tik nuo jūsų lankomumo priklausys, ar artimiausioje ateityje bus paleistas "Absoliutus blogis 6".



Režisierius: Paul W.S. Anderson

Scenarijus: Paul W.S. Anderson

Muzika: tomandandy

Vaidina: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Oded Fehr, Shawn Roberts ir kt.