N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Raudonos šviesos
Red Lights (2012)
Žanras: Drama, siaubo, trileris
Sukurta: JAV, Ispanija
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2012-07-20
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nesvarbu, ką tu žinai. Nesvarbu, kuo tu tiki. Tiesa yra didžiausia iliuzija iš visų.

Įtempto siužeto trileris „Raudonos šviesos“ kviečia leistis į nepamirštamą kelionę po klaidžiausius parapsichologijos pasaulio užkampius. Mirtinos paslaptys, mįslingos žmogžudystės ir tiesa... kurios nėra.

Silpnų nervų žiūrovams žiūrėti nerekomenduojame!

Kino kritikai negaili liaupsių naujausiam režisieriaus Rodrigo Cortes („Palaidotas gyvas“) darbui „Raudonos šviesos“ ir tikina, kad absoliučiai nenuspėjama filmo pabaiga nustebins net pačius reikliausius kino žiūrovus.

Iki menkiausių smulkmenų nušlifuotas, stilingai pateiktas ir klasiškai susuktas siužetas, kraują stingdanti įtampa ir būrys garsiausių Holivudo žvaigždžių – nuo „Oskarais“ apdovanotų kino veteranų iki sparčiai kylančių jaunųjų kino talentų.

Pagrindinis vaidmuo filme patikėtas kino legendai, kurios niekam nereikia pristatyti – dviejų „Oskarų“ laureatui Robertui De Niro – įtaigūs vaidmenys kultiniuose filmuose (pavyzdžiui, nepamirštamas taksistas juostoje „Taksi vairuotojas“) jau kone pusę amžiaus neleidžia užgesti jo žvaigždei Holivudo šlovės olimpe.

Į mįslingą parapsichologijos pasaulį pasiners ir kerinčioji Sigourney Weaver, šįkart tapsianti R. De Niro bendražyge. Jame klaidžios ir įtempto siužeto dramos „Pradžia“ žvaigždė Cillianas Murphy ir naująja kino viltimi tituluojama Elizabeth Olsen – garsiųjų kino dvynių Mary-Kate ir Ashley Olsen jaunesnioji sesuo. Už vaidmenį filme „Marta Marsė Mei Marlena“ šiemet ji susišlavė net aštuonis kino apdovanojimus ir pranoko net tokias kino deives, kaip Maryl Streep ir Michelle Williams.

Parapsichologė Margaret Matheson (akt. Sigourney Weaver) tiria paranormalius reiškinius ir stovi ant sensacingų atradimų slenksčio. Siekdama patvirtinti savo prielaidas, ji kreipiasi į praeityje garsų ekstrasensą Simoną Silverį (akt. Robert De Niro). Simonas po 30 metų pertraukos entuziastingai grįžta prie seno užsiėmimo neįtardamas kuo jam gali baigtis šie eksperimentai.



Režisierius: Rodrigo Cortés

Scenarijus: Rodrigo Cortés

Muzika: Victor Reyes

Vaidina: Robert De Niro, Elizabeth Olsen, Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Joely Richardson ir kt.