N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
MS1: Kalėjimo griūtis
Lockout (2012)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: Prancūzija, JAV
Platintojas: Prioro Įrašų Grupė, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-07-20
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Netolima ateitis. Buvęs CŽV agentas Snou (Guy Pearce) („Memento“, “Išminuotojų būrys“, „Prometėjas“, „Karaliaus kalba“) neteisingai apkaltinamas savo kolegos nužudymu. Vienintelė galimybė išsilaisvinti pakliūna į rankas visiškai netikėtai. Maksimalaus saugumo kalėjime, kuris, siekiant izoliuoti kalinius įkurtas už Žemės atmosferos ribų, kyla maištas. Kaliniai pagrobia taikos misiją kalėjime vykdančią Prezidento dukterį Emili (Maggie Grace) (žiūrovams žinoma iš „Brėkštanti aušra“, „Pagrobimas“). Snou turi išgelbėti merginą, o kad tai padarytų, jis turi susiremti su 500 pavojingiausių visoje visatoje nusikaltėlių.

MS1: Kalėjimo griūtis – tai pats naujausias prancūzų kino genijaus Luc Besson darbas. Lietuvos kino mėgėjams Luc Besson puikiai žinomas kaip filmų „Penktasis elementas“, „Žana dArk“, „Leonas“ režisierius ir „Taksi“ scenarijaus autorius.

Mokslinės fantastikos ne itin mėgstantys žiūrovai neturėtų išsigąsti filmo veiksmo vietos – kosmoso. Jis tarnauja tam, kad pabrėžtų atskirtį ir kovą izooliuotoje erdvėje. Čia atsiskleidžia ne tik Luc Besson talentas manipuliuoti veikėjų asmenybių spektrais bet ir veiksmo filmo elementais, išlaikančiais įtampą iki pat paskutinės minutės. Europietiška dvasia alsuojanti juosta, kupina humoro ir emancipuotos fantastikos. Kino kritikų vertinamas kaip bene geriausias metų veiksmo filmas, turėtų sulaukti tiek moteriškos tiek vyriškos auditorijos dėmesio.



Režisierius: James Mather ir Stephen St. Leger

Scenarijus: James Mather ir Stephen St. Leger

Muzika: Alexandre Azaria

Vaidina: Guy Pearce, Maggie Grace, Vincent Regan, Joseph Gilgun, Lennie James ir kt.