N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
2 dienos Niujorke
2 Days In New York (2011)
Žanras: Komedija
Sukurta: Vokietija, Prancūzija, Belgija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2012-06-08
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



2007 m. prancūzų režisierė, scenaristė, aktorė ir kompozitorė Julie Delpy ("Prieš saulėtekį", "Prieš saulėlydį") prikaustė dėmesį smagia romantine komedija "Dvi dienos Paryžiuje", kuri buvo puikiai įvertinta Berlyno kino festivalyje ir Lietuvos kino teatruose.

Neakivaizdiniu meilės laišku Maestro Woody Allenui vadinamame tęsinyje Julie Delpy pati vadina įnoringą ir daug tauškiančią prancūzaitę Marion. Ji išsiskyrė su gyvenimo draugu Džeku, kurį taip spontaniškai pristatinėjo ir gyrė Paryžiuje gyvenantiems tėvams ir bičiuliams. Iš kelis metus trukusios svajingos meilės liko tik sūnus Lulu ir daugiau jokių gražių prisiminimų.

"Dvi dienos Niujorke" - prancūziška komedija su beprotiškomis personalijomis, nepadoriu humoru ir dviejų skirtingų kultūrų grindžiamais nesusipratimais.

Dabar Marion laimingai gyvena Niujorke, artimai draugauja su pirmaja žmona išsiskyrusiu radijo laidų vedėju Mingusu (aktorius Chrisas Rockas) ir dalijasi bendrą butą Manhetene.

Marion ir Mingusas džiaugiasi aistringa meile ir draugiška partneryste be streso ir didesnių barnių, bet su dviem mažais vaikais, kūrybingomis idėjomis ir jogos treniruotėmis. Menišką fotografiją dievinanti neurotiška Marion ruošiasi atidaryti naujausių darbų parodą, norėdama parduoti savo "sielą" didžiausią sumą pasiūliusiam klientui. Savo ruožtu Mingusas laisvalaikiu propoguoja gan keistoką pomėgį - sako uždegančias kalbas prieš tikro dydžio popierinę Prezidento Barracko Obamos kopiją.

Parodos atidarymas tampa puikia priežastimi dviejų dienų viešnagei pasikviesti vėjavaikiškai nusiteikusį, anglų kalbos nepripažįstantį ir tailandietiško masažo ištroškusį tėtį Ženo (aktorius ir realus režisierės tėtis Albertas Delpy), ekscentriškai siautulingą ir vien tik apie seksą mąstančią nimfomanę seserį Rouz (aktorė Alexia Landeau) bei nuolat apsipūtusį, marichuanos dozės ieškantį ir rasistine nepykanta užsigrūdinusį jos sužadėtinį Manu (aktorius Alexas Nahonas), kuris prieš keletą metų intymiai glamžėsi su Marion ir pažįsta kiekvieną jos kūno centimetrą.

Kartu su klastingais, beprotiškais žaismingais ir aštrialiežuviais svečiais išgaruoja olimpinė Marion ir Minguso ramybė, o dvasingas ir darnus jų santykių ryšys ima nepaliaujamai braškėti. Pirmiausiai jiems tenka vaduoti amerikiečių muitinėje užstrigusius ir nenormalius kiekius sūrio bei dešrelių mėginusius transportuoti atvykėlius turistus, kurie tuoj pat griebiasi narstyti po kaulelį prancūziškai nekalbančio Minguso tinkamumą į legalius Marion vyrus. Čia įsiplieskia nevaldomas ir visas padorumo ribas peržengiantis chaosas...

2012 m. Sandanso nepriklausomo kino festivalyje pakiliai startavęs ketvirtasis Julie Delpy režisuotas filmas Lietuvos kino teatruose nuo birželio 8 d.



Režisierė: Julie Delpy

Scenarijus: Julie Delpy, Alexia Landeau, Alex Nahon

Vaidina: Julie Delpy, Chris Rock, Albert Delpy, Alexia Landeau, Alex Nahon, Vincent Gallo, Daniel Bruhl