KKK: Rimtas vyrukas
KKK: Serious Man (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2012-05-15
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A



Laris Gopnikas (akt. Michael Stuhlbarg) dirba fizikos profesoriumi. Jis gali prirašyti pilną lentą formulių, paaiškinančių įvairius reiškinius ir netgi pasaulio egzistavimą. Tačiau, deja, jo paties tai nebeįtikina tuo, kad visame kame yra prasmė. Pastaruoju metu jo gyvenimas ritasi pakalnėn ir Laris neranda paaiškinimo tam, kodėl tai vyksta. Lario žmona (akt. Sari Lennick) palieka jį dėl geriausio jo draugo Sajaus (akt. Fred Melamed). Keisčiausia, jog anot jos, Larį ji palieka ne todėl, kad karštai pamilo Sajų, o todėl, kad Lario gyvenimas ritasi pakalnėn ir ji nenori su tuo turėti nieko bendra. Sakykit, ar tai galima suvokti sveiku protu?

Sari - ne vienintelė Lario nesėkmė. Jų sūnus Danis (akt. Aaron Wolff) - tikra gėda žydų šeimai. Jis klausosi rokenrolo ir vengia mokytis. Dukra Sara (akt. Jessica McManus) nuolatos iš tėvo kišenės švilpia pinigus, nes nori susitaupyti nosies operacijai, o bedarbis giminaitis nuolatos kiurkso Lario namuose arba bare. Šeimyninėmis problemomis Lario nelaimių sąrašas nesibaigia: studentas, norintis išlaikyti baigiamuosius egzaminus, bando papirkti jį, tačiau tuo pat metu ir šantažuoja, į namus atkeliauja anoniminiai šantažuojantys laiškai, kuriuose grasinama, jog Laris neteks posto universitete, o seksuali kaimynė erzina Larį nuogu kūnu. Kaip, sakykit, kaip žmogus gali visa tai ištverti? Ir kodėl visa tai krito ant Lario pečių?

Laris stengiasi nepasiduoti ir ima ieškoti atsakymų. Ieškodamas paguodos ir atsakymų profesorius kreipiasi į vieną rabiną, į kitą, į trečią... Tačiau, deja, pasirodo, kad nė vienas iš jų nesugeba paguosti ir suteikti stiprybės. Kas tuomet gali padėti Lariui? Kas nukreips jį teisinga linkme ir išgelbės iš nemalonės? Nes atrodo Laris pateko Dievo nemalonėn... O jis taip trokšta tapti pagarbos vertu, rimtu vyruku!

Broliai Coenai, sulaukę nepaprastos sėkmės su filmu „Šioje šalyje nėra vietos senukams" („No country for old men") į kino ekranus grįžta su kitokio tipo, bet ne mažiau juokinga komedija „Rimtas vyrukas".



Režisierius: Ethan Coen ir Joe Coen

Scenarijus: Ethan Coen ir Joe Coen

Muzika: Carter Burwell

Vaidina: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick, Aaron Wolff ir kt.