N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
KP12: Lietuvių filmai. Dešimt priežasčių / Laikinai / Paskutinė medaus mėnesio diena
KP12: Lietuvių filmai. Dešimt priežasčių / Laikinai / Paskutinė medaus mėnesio diena (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

Dešimt priežasčių

Vytas – daugiabučių namų kvartalo gyventojas, toks pat pilkas, kaip ir jo kaimynystė. Nors jam jau per dvidešimt, iki šiol gyvena su tėvais, su kuriais didžąją dalį laiko praleidžia žiūrėdamas televizorių. Vyto mergina Ona šiek tiek kitokia – ji savarankiška, turi pomėgių, draugų. Su vienu iš jų Ona pradeda praleisti vis daugiau laiko. Tai užtemdo ir taip pilką Vyto kasdienybę ir priverčia jį ieškoti tiesos klaidžiais daugiabučių kiemų labirintais.

Režisierius / Director: Andrius Blaževičius

Scenarijaus autoriai / Screenwriters: Andrius Blaževičius, Teklė Kavtaradzė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Marius Repšys, Gelminė Glemžaitė, Nelė Savičenko, Arvydas Dapšys

Operatorius / Cinematographer: Linas Dabriška

Montažas / Editor: Ieva Veiverytė

Kompozitorius / Music: Domas Strupinskas

Prodiuserės / Producers: Marija Razgutė, Skaistė Matijošiūtė

Apie režisierių

Andrius Blaževičius (gim. 1985 m. Vilniuje) 2011 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos TV ir kino režisūros magistrantūros studijas. Režisierius yra sukūręs šešis trumpametražius filmus, iš jų penki vaidybiniai ir vienas dokumentinis. Šiuo metu dirba laisvai samdomu režisieriu ir tarptautinio trumpapetražių filmų festivalio Lietuvoje programos sudarytoju.

Rinktinė filmografija:

„Kai Andrius Blaževičius buvo jaunas ir nepatyręs“ (2006, tr. metr.), „Makolio Kalkino mirtis“ (2007, tr. metr.), „Vytautas“ (2008, tr. metr.), „Bergenas“ (2009, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Tremtinės istoriją, kurią išvežė pats tėvas“ (2011, dok., „Kino pavasaris“), „Dešimt priežasčių“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Laikinai

Laukimas, kuris priverčia suaugti...

Dvi seserys Saulė (14 m.) ir Liucija (5 m.) gyvena vienos ir laukia tėvų, laikinai išvykusių į Londoną uždarbiauti. Deja, Londonas nešildo. Vyresnėlei Saulei tenka didžiausia atsakomybė – pasirūpinti Liucija, prižiūrėti namus, bet kartu spręsti ir visus paauglystėje kylančius klausimus. Nuo didžiulės įtampos ir užimtumo Saulė nebegali pritapti prie bendraamžių draugų. Mergaitės stengiasi savarankiškai gyventi ir kovoti su realybe, tačiau būti suaugusiomis kartais tampa per sunku.

Režisierius / Director: Jūratė Samulionytė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Marija Kavtaradzė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Severija Bielskytė, Greta Šalaviejūtė, Eglė Mikulionytė, Denisas Kolomyckis

Operatorius / Cinematographer: Audrius Zelenius

Montažas / Editor: Linas Grubys

Kompozitorius / Music: Jonas Jurkūnas

Prodiuserės / Producers: Jurga Gluskinienė, Giedrė Beinoriūtė

Apie režisierių

Jūratė Samulionytė (gim. 1983 m. Jonavoje) 2006 m. baigė TV ir kino režisūros magistrantūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje. 2008 m. režisierės trumpametražis fotofilmas „Nerutina“ TV ir kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ buvo įvertintas kaip Geriausias trumpametražis filmas. Jūratės Samulionytės dokumentinis filmas apie Šnipiškių rajoną „Šanxai Banzai“ Europos šalių kino forume „Scanorama 2010“ buvo apdovanotas kaip geriausias Baltijos šalių trumpametražis filmas. 2011 m. trumpametražis filmas „Laikinai“ keliauja po festivalius, režisierė toliau vysto naujus kino projektus ir dalyvauja kino edukaciniuose projektuose.

Rinktinė filmografija:

„Everestas“ (2005, tr. metr.), „Vieną kartą...“ (2005, tr. metr.), „Nerutina“ (2007, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Šanxai Banzai“ (2010, dok., „Kino pavasaris“), „Laikinai“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Paskutinė medaus mėnesio diena

Jauna pora grįžta iš povestuvinės kelionės. Pakeliui namo jie atsiduria netikėčiausiose situacijose, iš kurių išsisukti galima tik tikrai mylint vienas kitą. Tai trumpas filmas apie meilę. Ar kada matei tokį? Būtent tokį?



Režisierius / Director: Rokas Eltermanas

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Rokas Eltermanas

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Miglė Polikevičiūtė, Vainius Sodeika, Rimvydas Ambrazevičius

Operatorius / Cinematographer: Eitvydas Doškus

Montažas / Editor: Gintarė Sokelytė

Kompozitorius / Music: Rokas Eltermanas

Prodiuseris / Producer: Dagnė Vildžiūnaitė

Apie režisierių

Rokas Eltermanas (gim. 1986 m.) 2011 m. baigė studijas Lietuvos muzkos ir teatro akademijoje, įgijo TV ir kino režisūros magistro laipsnį. Nuo 2009 metų dirba tekstų kūrėju skirtingose reklamos agentūrose.

Rinktinė filmografija:

„Savidestrukcijos vieta“ (2005, tr. metr.), „Kaimynas“ (2005, tr. metr.), „Aš ne toks“ (2005, tr. metr.), „Paskutinis šuo“ (2006, tr. metr.), „Pasenęs“ (2006, tr. metr.), „Laimikis“ (2007, tr. metr.), „Maja Thurup“ (2007, tr. metr.), „Laisvas kritimas“ (2010, tr. metr., „Kino pavasaris“ ), „Man klinikinė depresija ir aš siurbiu žolę“ (2010, dok., „Kino pavasaris“), „Paskutinė medaus mėnesio diena” (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).