KP12: Lietuvių filmai. Premjeros.
KP12: Lietuvių filmai. Premjeros. (2012)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

1455, 1456

Kai ateina naktis, miestas lieka tuščias. Nebelieka žmonių – tik gyvuliai, žudikai maniakai, kurie tik ir laukia, kad jauna graži dama išeitų į gatvę.

Režisierius / Director: Domantė Urmonaitė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Domantė Urmonaitė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast:Aleksas Kazanavičius, Valda Bičkutė, Austėja Lukaitė

Operatorius / Cinematographer: Valdas Jarutis

Montažas / Editor: Domantė Urmonaitė

Kompozitorius / Music: Jonas Jocys

Prodiuseris / Producer: Justinas Piliponis

Apie režisierių

Domantė Urmonaitė (gim. 1988 m. Šiauliuose) gyvena ir kuria Vilniuje. 2010 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė kultūros vadybos studijas. Nuo 2010 m. – LMTA montažo režisūros magistrantūros studentė. Jos prodiusuotas filmas „Paskutinis žmogus, su kuriuo aš kalbėjau“ (rež. Marija Kavtaradzė, Marija Stonytė) 2011 m. laimėjo „Sidabrinę gervę“ už geriausią studentišką filmą. Trumpametražis vaidybinis filmas „1455, 1456“ – režisierės debiutas kine.

Rinktinė filmografija:

„Lenino pr. 40“ (2009, tr. metr., dok.), „Actions!“ (2010, tr. metr., dok.), „444 Moments“ (2011, tr. metr., dok.), „1455, 1456“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Aš esu Goda

Trumpametražis vaidybinis filmas „Aš esu Goda“ atskleidžia tai, kad mes patys kuriame tikrovę: kad ir kas tai būtų – gyvenimas ar kinas.

Pagrindinė filmo herojė jauna mergina vardu Goda dirba gėlių salone dovanų pakuotoja. Ji gyvena savo pasaulyje, į kurį nenori nieko įsileisti. Jos aistra – origamiai, kuriuos lankstydama ji dar labiau atsiriboja nuo supančio pasaulio. Tai trukdo jai gyventi visavertį gyvenimą, apie kurį mergina slapta svajoja. Vieną dieną į Godos parduotuvę ateina paslaptingas vaikinas, kuris palieka jai dovaną. Ši dovana atskleidžia merginai tai, ko ji niekada nesuprato anksčiau.

Režisierius / Director: Armas Rudaitis

Scenarijaus autoriai / Screenwriters: Armas Rudaitis, Lina Simutytė, Vykintas Labanauskas

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Ieva Delininkaitytė, Eglė Valadkevičiūtė

Operatorius / Cinematographer: Valdas Jarutis

Montažas / Editor: Armas Rudaitis

Kompozitorius / Music: Domas Morkūnas

Prodiuseris / Producer: Justinas Piliponis

Apie režisierių

Armas Rudaitis (gim. 1991 m. Vilniuje) nuo 2010 m. studijuoja vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dar nuo mokyklos laikų aktyviai įsitraukė į visuomeninę veiklą, buvo Lietuvos moksleivių sąjungos bei Visuomeninio jaunimo klubo narys, rašė ir teberašo tekstus į kultūros žurnalą jaunimui „Pašvaistė“. Baigė „Skalvijos“ kino akademijos dokumentikos kursą. A. Rudaitis – jaunosios kartos režisierius, pirmenybę teikiantis dokumentikai. „Aš esu Goda“ – pirmasis režisieriaus trumpametražis vaidybinis filmas, atrinktas į VTKF „Kino pavasaris“.

Rinktinė filmografija:

„Laisvės kapitonas“ (2010, tr. metr., dok.), „Setisfekšion“ (2011, tr. metr.), „Senelis, bulvės ir riešutai“ (2011, tr. metr., dok.), „Eglė iš Paparčių“ (2011, tr. metr., dok.), „Aš esu Goda“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Miela Terese

Tai pasakojimas apie vienatvę, kuri vieniems yra būtina kūrybai, o kitiems – tiesiog nepakeliama ir slegianti.

Režisierius / Director: Ieva Šakalytė

Scenarijaus autorės / Screenwriters: Ieva Šakalytė, Gailė Garnelytė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Janina Matekonytė-Antanėlienė, Justas Vanagas

Operatorius / Cinematographer: Donatas Bakonis

Montažas / Editor: Donatas Bakonis

Kompozitorius / Music: Gediminas Sudnikavičius

Prodiuseris / Producer: Milda Bikelytė

Apie režisierių

Ieva Šakalytė (gim. 1991 m. Vilniuje) gimė muzikantų šeimoje. Sulaukusi aštuonerių pradėjo mokytis choro dirigavimo Balio Dvariono muzikos mokykloje. Dešimt metų pasimokiusi dirigavimo jaunosios kartos režisierė pajuto didelį susidomėjimą kinu, todėl šiuo metu studijuoja vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Trumpametražis filmas „Miela Terese” – režisierės debiutas kine.

Rinktinė filmografija: „Miela Terese“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Našlaitynas

Čia, sename mediniame name miesto centre, gyvenimas bėga kaip ir bet kuriuose vaikų namuose: valgomi pusryčiai ir pietūs, žaidžiama, pešamasi, susitinkama ir išsiskiriama. Ir vis dėlto kai kas čia kitaip.

Režisierius / Director: Albina Griniūtė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Albina Griniūtė

Operatorius / Cinematographer: Saulius Lukoševičius

Montažas / Editor: Mindaugas Galkus

Kompozitorius / Music: Benjamin River

Prodiuseriai / Producers: Irma Pužauskaitė, Vygantas Kirejevas, Gajane Kalatshjan

Apie režisierių

Albina Griniūtė (gim. 1985 m. Vilniuje) studijavo leidybą Vilniaus universitete ir audiovizualines medijas Kino ir medijų mokykloje Taline, Estijoje. 2007– 2008 m. studijavo kino režisūrą Anadolu universitete Turkijoje pagal „Erasmus“ mainų programą. Dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose kino projektuose Lietuvoje, Rusijoje, Serbijoje, Suomijoje, 2011 m. – „Berlinale Talent Campus“ kino dirbtuvėse Vokietijoje. Dokumentinis filmas „Našlaitynas” – A. Griniūtės debiutas kine.

Rinktinė filmografija: „Našlaitynas“ (2012, dok., „Kino pavasaris“).

O kas?

Režisierius / Director: Saulė Norkutė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Saulė Norkutė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Gabrielė Labanauskaitė, Gabrielė Malinauskaitė, Adelė Teresiūtė, Beata Tiškevič

Operatorius / Cinematographer: Joni Juutilainen

Montažas / Editor: Otto Kylmälä

Kompozitorius / Music: Avaspo

Prodiuserės / Producers: Saulė Norkutė, Gabrielė Labanauskaitė

Keturioms merginoms keliaujant automobiliu ima dėtis keisti dalykai – netikėtai prabudusi gamta įvairiais būdais siekia jas pasiglemžti. Merginos priešinasi, tačiau ilgainiui suvokia, jog vienintelė išeitis – pasiduoti jai ir tęsti kelionę kitaip. Šis trumpametražis poetinis filmas su animuotais intarpais yra laisva audiovizualinės poezijos grupės „Avaspo“ ir Gabrielės Labanauskaitės kūrinio „O kas?“ interpretacija.

Apie režisierių

Saulė Norkutė (gim. 1985 m. Vilniuje, Lietuvoje) 2008 m. baigė Prahos kino mokyklą. Įvairiuose kino, animacijos, radijo teatro ir teatro projektuose dalyvauja kaip režisierė bei dramaturgė. Šiuo metu tęsia studijas Centrinėje oratorystės ir dramos mokykloje Londone. Trumpametražis poetinis filmas „O kas?“ – režisierės debiutas didžiajame ekrane.

Rinktinė filmografija: „O kas?“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Sublimuojanti metamorfozė

Kūrimas be siaubo, džiunglės be įkandimų, naktys be košmarų, jodinėjančių ant savo aukų. Ne, menininko įsitikinimų neprivers atsižadėti jokia mirtis, įsitikinimo, kad tik jis vienas valdo substanciją, pajėgią sutramdyti siaubą ir pakeisti tautos likimą. Filmas vaizduoja trijų modernių menininkų meilės istoriją.

Režisierius / Director: Arūnas Eimulis

Scenarijaus autoriai / Screenwriters: Arūnas Eimulis, Kristina Bertašiūtė

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Mantas Poškus, Kristina Bertašiūtė, Liudas Vyšniauskas

Operatorius / Cinematographer: Donatas Ravaitis

Montažas / Editor: Arūnas Eimulis

Kompozitoriai / Music: Giedrius Puskunigis, Golden Parazyth, Linas Strockis

Prodiuseris / Producer: Arūnas Eimulis

Arūnas Eimulis (gim. 1981 m.) yra aistringas filmų kūrėjas iš Klaipėdos. Savo pirmuosius trumpus filmus kartu su operatoriumi Donatu Ravaičiu sukūrė dar studijuodamas universitete 2001 m. Pamažu eksperimentavimas virto rimtu susidomėjimu kinu. Dabar Arūno Eimulio filmai keliauja po įvairius Lietuvos ir užsienio festivalius.

Rinktinė filmografija: „Gnief drakona“ (2003, tr. metr.), „Lemties vieškelis“ (2004, tr. metr.), „Kaime baigėsi degtinė“ (2008, tr. metr.), „Nuotraukos“ (2009, tr. metr.), „Aukštadvario zombiai“ (2009, tr. metr.), „Super M nuotykiai“ (2011, tr. metr.), „Pašteto brolija“ (2011, tr. metr.), „Sublimuojanti metamorfozė“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Sudie, žiaurus pasauli!

Siaučiant vadinamojo kiaulių gripo pandemijai, 23 metų vaikinas nusprendžia kad mirs, ir pradeda ruoštis savo laidotuvėms, tačiau, „visam gyvenimui prabėgant pro akis“, jis prisimena, jog paauglystėje išgyveno daug didesnę katastrofą...

Režisierius / Director: Andrius Paškevičius

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Andrius Paškevičius

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Julius Paškevičius, Kristijonas Paškevičius, Ieva Aleksandrovičiūtė, Rasa Jakučionyte

Operatorius / Cinematographer: Saulius Lukoševičius

Montažas / Editor: Andrius Paškevičius

Kompozitorius / Music: Gediminas Jakubka

Prodiuseris / Producer: Ringailė Leščinskienė

Apie režisierių.

Andrius Paškevičius (gim. 1987) Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 2009 m. baigė TV režisūros bakalauro studijas. Keletą metų dirba montažo režisieriumi televizijoje bei reklamos kompanijose, turi operatoriaus darbo patirties televizijos studijoje ir filmuojant reportažus. Šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoja montažo režisūros magistrantūroje.

Rinktinė filmografija:

„Vaikų darželis“ (2009, tr. metr.), „Senelis“ (2010, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Sudie, žiaurus pasauli!“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).

Sugrįžtant

Filmas pasakoja apie praeities gyvenimo žaizdas besigydantį Saulių. Kažkada jis turėjo šeimą, bet dabar jo gyvenimas tarytum persikėlė į pogrindį. Saulius dirba po žeme (tikrina šilumines trasas). Viršuje jis bendrauja su bendradarbiais ir netikrais draugais, kuriems negali atskleisti savo išgyvenimų. Artėja Sauliaus jubiliejus, tad norėdamas išvengti tylaus vienišumo jis susikviečia bendradarbius. Tačiau netikėtas radinys viename kanalizacijos šulinių sugrąžina į prisiminimus ir priverčia vyrą persigalvoti, deja, jau per vėlu...

Režisierius / Director: Giedrius Tamoševičius

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Giedrius Tamoševičius

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Josif Baliukevič, Aidas Barkauskas, Justė Zinkevičiūtė, Eglė Prakaitaitė, Jonas Vaitkus

Operatorius / Cinematographer: Vytautas Katkus

Montažas / Editor: Robertas Nevecka, Vytautas Katkus, Giedrius Tamoševičius

Kompozitorius / Music: Mārtiņš Viļums

Prodiuseris / Producer: Rimantė Daugėlaitė

Apie režisierių

Giedrius Tamoševičius (gim. 1980 m.) po vidurinės mokyklos baigimo 2004 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir įgijo informatikos bakalauro laipsnį. Nuo 2010 m. studijuoja vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pastaruosius dvejus metus Giedrius intensyviai kuria trumpametražius filmus.

Rinktinė filmografija:

„Pamoka“ (2010, tr. metr.), „Mamyte, nupirk man žirgelį“ (2010, tr. metr.), „Aistra“ (2010, tr. metr.), „Meilės kalvė“ (2011, tr. metr.), „Gaspadorius“ (2011, tr. metr.), „Pasikėsinimas“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Sugrįžtant“ (2012 , tr. metr., „Kino pavasaris“).