KP12: Tikri pojūčiai
KP12: Perfect Sense (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Didžioji Britanija, Danija, Vokietija, Švedija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: HORIZONTAI




Neseniai išsiskyrusi Suzana atsiduoda medikės karjerai. Ji susiduria su keistu pacientu. Tai sunkvežimio vairuotojas, kurį staiga ištiko nekontroliuojamas verksmo priepuolis. Dabar jis ramus, tačiau prarado kvapo pojūtį. Greit medikė sužino, jog panašių atvejų yra visame pasaulyje. Vien Didžiojoje Britanijoje užfiksuota šimtas tokių pacientų, tačiau per pastarąsias 24 val. jų daugėja ir kitose šalyse. Aukų skaičiui jau beveik siekiant epidemijos lygį, Suzana susipažįsta su vietinio restorano virėju Maiklu ir panyra į aistringą romaną. O tuo tarpu paslaptinga liga vis labiau progresuoja: pirma pasireiškia siaubingu alkiu, po to žmonės praranda ir kvapo, ir skonio pojūčius. Naujoji pora irgi pasiduoda ligai leisdamasi į vis didesnį juslinį nuotykį ir patirdama nenusakomas artumo akimirkas.



Apie režisierių

Davido Mackenzio (gim. 1966 m. Korbridže, Anglijoje) debiutinis filmas „Paskutinė didžioji dykuma“ (2002) buvo parodytas Tarptautiniame Edinburgo kino festivalyje. Jo antrasis filmas „Jaunasis Adamas“ laimėjo keturis Škotijos BAFTA apdovanojimus ir sulaukė pripažinimo kaip geriausias britų vaidybinis filmas Edinburgo kino festivalyje. Juosta „Beprotnamis“ buvo atrinkta į Tarptautinį Berlyno kino festivalį 2007 m. ir taip pat apdovanota. Filmas „Halamas Fo“ (2007) tame pačiame festivalyje įvertintas „Sidabriniu lokiu“. Priešpaskutinio filmo „Mergišius“ premjera įvyko Sandanso kino festivalyje 2009 m.

Rinktinė filmografija:

„Nešvarūs deimantai“ (1994, tr. metr.), „Norėti ir gauti“ (1995, tr. metr.), „Kalifornijos saulė“ (1997, tr. metr.), „Kūliavirstis“ (2000, tr. metr.), „Paskutinė didžioji dykuma“ (2002), „Jaunasis Adamas“ (2003), „Beprotnamis“ (2005), „Halamas Fo“ (2007, „Kino pavasaris“), „Mergišius“ (2009, išleistas Lietuvoje), „Tiki pojūčiai“ (2011, „Kino pavasaris“).



Režisierius: David Mackenzie

Scenarijaus autorius: Kim Fupz Aakeson

Pagrindiniai aktoriai: Eva Green, Ewan McGregor, Connie Nielsen

Operatorius: Giles Nuttgens

Montažas: Jake Roberts

Kompozitorius: Max Richter

Prodiuseris: Gillian Berrie, Malte Grunert