KP12: Pašėlęs Bilas
KP12: Wild Bill (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: HORIZONTAI




Po aštuonerių metų, praleistų kalėjime, Pašėlęs Bilas grįžta namo į Rytų Londoną. Čia jis sužino, kad jį paliko sugyventinė, o du paaugliai sūnūs Dynas ir Džimis patys turi pasirūpinti pragyvenimu. Tačiau sugrįžta Bilo praeitis, ir vyras vėl pasineria į alkoholio ir narkotikų liūną. Kad galėtų dirbti, sūnus Dynas sumeluoja savo amžių. Tik jis gali grąžinti tėvą į vėžes. Ar nepražudys Bilo jo praeitis, ar jis sugebės prisiimti tėvo vaidmenį? Nors ir klysdamas, Bilas bando būti tėvu, tačiau kai jaunėlis sūnus įsipainioja į jo buvusią nusikaltėlių grupuotę, vyras privalo sūnums įrodyti, ko yra vertas.



Apie režisierių

Dexteris Fletcheris (gim. 1966 m. Londone, Jungtinėje Karalystėje) – aktorius, vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Žmogus-dramblys“ (1980), „Aistringas penktadienis“ (1980), „Karavadžas“ (1986), „Lok, stok arba šauk“ (1998) ir kt. „Pašėlęs Bilas“ – režisūrinis aktoriaus debiutas. 2009 m. jis buvo „Kino pavasario“ konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ žiuri prezidentas.

Rinktinė filmografija: "Pašėlęs Bilas" (2011, "Kino pavasaris").



Režisierius: Dexter Fletcher

Scenarijaus autorius: Danny King, Dexter Fletcher, Tim Cole

Pagrindiniai aktoriai: Charlie Creed-Miles, Will Poulter, Liz White, Sammy Williams, Leo Gregory, Neil Maskell, Iwan Rheon, Mark Monero, Jaime Winstone, Jason Flemyng, Charlotte Spencer, Andy Serkis

Operatorius: George Richmond

Montažas: Stuart Gazzard

Kompozitorius: Christian Henson

Prodiuseris: Sam Tromans, Tim Cole, Dexter Fletcher