KP12: Cafe de Flore
KP12: Cafe de Flore (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Kanada, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: HORIZONTAI




Iš pirmo žvilgsnio dvi nesusijusias meilės ir išsiskyrimo istorijas sujungia džiazo albumo „Cafe de Flore“ melodija. Šiandieniame Monrealyje populiarus didžėjus Antuanas neseniai nutraukė santuoką ir glaudžiasi naujos mylimosios glėbyje. Tačiau jis nuolat susitinka su savo vaikais ir vis dar jaučia stiprų ryšį su buvusia žmona Karol, kuri paslapčia tikisi susigrąžinti vyrą. Sutaikyti tėvus trokštanti vyresnioji dukra išnaudoja kiekvieną progą. Tuo tarpu 1969 m. Paryžiuje vieniša mama Žaklina besąlygiškai myli Dauno sindromu sergantį sūnų ir labai juo rūpinasi. Gydytojai prognozuoja, kad Lorenas gyvens tik 25 metus, todėl kuklias pajamas gaunanti Žaklina stengiasi, kad sūnus kasdien jaustųsi laimingas, o tokį jį daro albumo „Cafe de Flore“ muzika. Kai į klasę ateina turtingų tėvų mergaitė, serganti Dauno sindromu, Lorenas pajunta jai didelę simpatiją ir trokšta būti tik su ja. Būtent šią akimirką Žaklina priima lemtingą, bet neteisingą sprendimą.

Apie režisierių

Jeanas Marcas Vallée (gim. 1963 m. Monrealyje, Kanadoje) studijavo Monrealio universitete ir debiutavo su pilno metražo vaidybiniu filmu „Juodasis sąrašas“. Dešimt metų brandintą trečiąjį filmą „C.R.A.Z.Y. “ įvertino kino kritikai, jis buvo apdovanotas festivaliuose (geriausias kanadietiškas filmas Toronte), jį nupirko bent 50 pasaulio šalių kino platintojai. 2010 m. prodiuseriai Grahamas Kingas ir Martinas Scorsese pakvietė jį režisuoti biografinę dramą „Viktorija: jaunoji karalienė", kuri laimėjo „Oskarą" už geriausius kostiumus ir buvo nominuota už geriausią meninį apipavidalinimą bei grimą. 2011 m. Venecijos kino festivalio paralelinėje programoje „Venecijos dienos“ įvyko muzikinės dramos „Cafe de Flore“ premjera.

Rinktinė filmografija:

„Juodasis sąrašas“ (1995), „C.R.A.Z.Y. “ (2005, „Kino pavasaris“), „Viktorija: jaunoji karalienė“ (2010, išleistas Lietuvoje), „Café de Flore“ (2011, „Kino pavasaris“).



Režisierius: Jean Marc Vallée

Scenarijaus autorius: Jean Marc Vallée

Pagrindiniai aktoriai: Vanessa Paradis, Kevin Parent, Hélène Florent, Evelyne Brochu, Marin Gerrier

Operatorius: Pierre Cottereau

Montažas: Jean Marc Vallée

Kompozitorius: Matthew Hebert, Sigur Ros, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival, Cole Porter

Prodiuseris: Pierre Even, Marie Claude Poulin, Jean Yves Robin, Nicolas Coppermann, Vanessa Fourgeaud, Jean Marc Vallée