N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Pasikalbėkime apie Keviną
KP12: We Need to Talk about Kevin (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Jungtinė Karalystė, JAV
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Kritikų pasirinkimas.

Knygų apie keliones autorė ir leidėja Eva iš tiesų niekada nenorėjo būti motina. Ypač tokio jos nemylinčio, manipuliatoriaus berniuko, vardu Kevino, kuris kiekviena pasitaikiusia proga bando pasityčioti iš jos, kaip motinos, autoriteto. Kai Kevino polinkis į sociopatiją tampa beveik nekontroliuojamas, Eva ima baimintis, jog jos nenoras aukotis dėl augančio vaiko ir pavertė sūnų tokiu nihilistu. Jis tapo vaiku monstru, kokio baiminasi kiekvienas tėvas. Evai nieko nebelieka, tik permąstyti Kevino gyvenimo fragmentus ir suvokti savo vaidmenį, kuris galbūt prisidėjo prie jo nenusakomai žiaurių veiksmų. Ji supranta, kad vaikui labiausiai reikia tėvų meilės, kai jos nenusipelno. Kaip toliau gyventi motinai, kurios neapleidžia kaltės jausmas ir nuolat puola netektį išgyvenę tėvai?

Režisierius / Director: Lynne Ramsay

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Lynne Ramsay, Rory Kinnear

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Operatorius / Cinematographer: Seamus McGarvey

Montažas / Editor: Joe Bini

Kompozitorius / Music: Johnny Greenwood

Prodiuseris / Producer: Luc Roeg, Jennifer Fox, Robert Salerno

Apie režisierių.

Lynne Ramsay (gim. 1969 m. Glazge, Jungtinėje Karalystėje) baigė fotografiją Edinburgo Napiero universitete, vėliau studijavo kiną Nacionalinėje Škotijos kino ir televizijos mokykloje. Jos baigiamasis darbas „Nereikšmingos mirtys“ (1996) buvo apdovanotas Kanų festivalio žiuri prizu. Režisierės debiutinis pilno metražo filmas „Žiurkininkas“ apdovanotas BAFTA prizu. Kita juosta „Morvern Callar“ (2002) laimėjo C.I.C.A.E. apdovanojimą ir buvo apdovanotas Kanų kino festivalyje. Jos trečiasis filmas „Pasikalbėkime apie Keviną“ buvo išrinktas geriausiu Tarptautiniame Londono kino festivalyje.

Rinktinė filmografija:

„Nereikšmingos mirtys“ (1996, tr. metr.), „Užmušti dieną“ (1997, tr. metr.), „Dujininkas“ (1997, tr. metr.), „Žiurkininkas“ (1999, „Kino pavasaris“), „Morvern Callar“ (2002, „Kino pavasaris“), „Pasikalbėkime apie Keviną“ (2011, „Kino pavasaris“).