N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Miegančioji gražuolė
Sleeping Beauty (2011)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Australija
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2012-01-06
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

„Tu užmigsi. Vėliau pabusi. Ir atrodys, kad tų valandų nė nebuvę.“

Jau nuo sausio 6 dienos Lietuvos kino teatruose – provokuojanti ir skandalinga drama „Miegančioji gražuolė“ - drąsus žvilgsnis į tamsų turtingų aukštuomenės vyrų ir moterų slaptų aistrų pasaulį.




Jauna mergina savanoriškai pakliūna į neįprastų elito pramogų sūkurį, kuriame turtuoliams atsiduoda... miegodama. Intymioje debiutuojančios australų režisierės Julios Leigh dramoje, kurią pristato „Oskaro“ laureatė režisierė ir prodiuserė Jane Campion („Pianinas“, „Švytinti žvaigždė“), drąsus vaidmuo patikėtas australei Emily Browning. Po didžiausia staigmena tapusio „Miegančiosios gražuolės“ seanso Kanų kino festivalyje dailiąją E. Browning kino kritikai apibėrė pagyromis, jos vaidybą filme apibūdindami kaip „gniaužiančią kvapą“.

Jauna studentė Liusė tampa Miegančiąja gražuole. Ji priima pasiūlymą dirbti apsinuoginusia padavėja prašmatniose turtuolių vakarienėse, o įgavusi daugiau pasitikėjimo savimi, sutinka tapti elitine prostitute, kuri klientų aistras tenkina miegodama. Kol Liusė snaudžia prabangioje lovoje, vyrai, galintys įpirkti bet ką, anonimiškai mėgaujasi miegančios merginos kūnu. Vieną dieną Liusę pradeda kankinti smalsumas, kas gi vyksta paslaptingame kambaryje, kol ji miega, ir ką nepažįstamieji jai daro, tad įsigija mažą kamerą...

„Miegančioji gražuolė“ debiutavo 64-ajame Kanų festivalyje, kur buvo nominuota konkursinėje programoje ir po premjeros salėje nepaliko nei vieno abejingo žiūrovo. „Prašmatnus, tamsus ir trikdantis“, „Dailus, subtilus ir stebėtinai prikaustantis dėmesį“ - kino kritikai negailėjo dosnių epitetų siužetui, kuriame įžvelgė Davido Lyncho, Larso von Triero, Piero Paolo Passolini Gasparo Noe stilių įtaką ir netgi akivaizdžių panašumų su provokuojančia Stanley Kubricko juosta „Plačiai užmerktomis akimis“.

Drąsaus vaidmens nepabūgusi jauna aktorė E. Browning Lietuvos žiūrovams jau pažįstama iš juostos su Jim Carrey „Neįtikėtinos Lemoni Sniketo istorijos“ ir neseniai kino teatruose rodyto fantastinio veiksmo trilerio „Nelauktas smūgis“.



Režisierė: Julia Leigh

Scenarijus: Julia Leigh

Muzika: Ben Frost

Vaidina: Emily Browning, Rachael Blake, Ewen Leslie, Peter Carroll, Chris Haywood ir kt.